2024.04.27, Szombat

Hirdetés

A Magyar Építő Zrt. három épülete nyert világbajnokságot
Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu, Magyar Építő Zrt.

A Magyar Építő Zrt. három épülete nyert világbajnokságot

magyarepitok.hu, MTI

2023.10.19. 13:49 - Gyöngyösi Klaudia

A világversenyen a zsűri 87 pályázatot fogadott el érvényesnek, köztük az ÉMSZ által nevezett 9 projektet, amelyek közül három dobogóra került.

Hirdetés

Három magyarországi épületet díjaztak: a Magyar Zene Háza arany, a Néprajzi Múzeum ezüst, a Nyugati pályaudvar pedig bronzérmet nyert a Tetők Világbajnokságán (IFD Award) az olaszországi Meranóban – derült ki az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségánek (ÉMSZ) sajtóközleményéből.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk: a Magyar Zene Háza és a Nyugati pályaudvar a Magyar Építő Zrt. kivitelezésével, míg a Néprajzi Múzeum a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. konzorciumának munkájával valósulhatott meg.

 

Az IFD a nemzeti tetős szövetségeket, 22 ország 15 ezer tetőfedő cégét foglalja magában. A világméretű szakmai szervezetben Magyarországot az ÉMSZ képviseli. Kétévente, minden páratlan évben rendezik meg a világbajnokságot, amelyen idén az európai országok mellett az Egyesült Államok, a Dél-afrikai Köztársaság és Kína is képviseltette magát.

A világversenyen a zsűri 87 pályázatot fogadott el érvényesnek, köztük az ÉMSZ által nevezett 9 projektet, amelyek közül három dobogóra került.

 

Nemzetközi szinten is kimagaslóak az eredmények

Az IFD rendes tagjai, a nemzeti szövetségek lapostető, fémlemezfedés, homlokzat és magastető kategóriákban pályázhatnak. A közleményben Szalai Levente, az ÉMSZ ügyvezetője ismertette, hogy az október 13-ai díjátadón:

  • lapostető szekcióban nyert aranyérmet a Metal Hungaria Holding Zrt. a Magyar Zene Háza extravagáns tetőszigetelésével,
  • szintén a lapostető szekcióban lett ezüstérmes a Renomé-Bau Kft. és a Lajta-Duna Építő és Vízszigetelő Kft. közös projektjükkel, a Néprajzi Múzeum speciális tetőszerkezetével,
  • a Horex Kft. a Nyugati pályaudvar tetőjével pedig fémlemezfedés kategóriában nyerte el a bronzérmet.

Kiemelték, az idei kimagasló siker a magyar szigetelő és bádogos szakemberek számára a nemzetközi porondon. Ez is bizonyítja, hogy magyar tetős szakkivitelezők felkészültsége svájci, osztrák, német kollégáikéhoz hasonlóan elismerésre méltó. A magyarországi épületek mellett a világbajnokságon díjazták még egyebek mellett a fémlemezfedés kategóriában a Tallinni székesegyházat is.

Felidézték, hogy az előző, a 2021-es IFD AWARD-on világbajnok lett a Budavári Lovarda tetőjével a Horex Kft. fémlemezfedés kategóriában, ezüstérmet kapott ugyanebben a kategóriában a Pilisi Pléh-Boy Kft. és Németh Zoltán a Károlyi-Csekonics Palota fedésével és szintén ezüstérmes lett homlokzat kategóriában a Tető-Kovács Kft. és Bőszén és Társa Bt. a kecskeméti Tőzsdetojással.

Az ÉMSZ a tagok (magánszemélyek és vállalkozások) és pártoló tagok támogatásával működő szervezet, az 1988-ban alapított szövetség célja az épületszigetelő, tetőfedő, bádogos és ács szakma fejlődésének segítése, érdekvédelme.

 

Mi épül?Magyar Építő Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.Magyar Zene HázaNyugati pályaudvarNéprajzi MúzeumLiget Budapest ProjektdíjakTetők Világbajnoksága (IFD Award)

Hírlevél

Hirdetés