2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Repülőgépes berendezésjavító központot épít az Aeroplex Maglódon

Repülőgépes berendezésjavító központot épít az Aeroplex Maglódon

MTI

2023.10.19. 11:32 - Móré Levente

Tovább bővíti kapacitását a régió legnagyobb, magyar tulajdonú légijármű-karbantartó vállalata.

Hirdetés

A magyar tulajdonú Aeroplex a nemzetközi repülőgépüzemeltetők közvetlen beszállítójává válhat a beruházásnak köszönhetően. A cég mind mennyiségi, mind minőségi szempontból szintet léphet és az iparág újabb területein kerülhet a nemzetközi élmezőnybe - indokolták az üzem felépítésétaz MTI-hez eljuttatott közleményükben.

"Az Aeroplexnél elkötelezettek vagyunk Magyarország szerepének és jelenlétének erősítése iránt a nemzetközi légiközlekedési ágazatban. Ezt a célt segítette elő a tavaly átadott új hangár, amely lehetővé teszi széles törzsű repülőgépek befogadását. Az új alkatrészjavító üzem mennyiségi és minőségi szempontból is jelentős előrelépést jelent a repülőgép-berendezések karbantartása terén, ami egy újabb szegmensben helyezi a vállalatot az európai légiközlekedési ágazat élvonalába"

– összegezte Demény Árpád, az Aeroplex Kft. vezérigazgatója.

A tavaly Építőpiari Mesterdíjjal jutalmazott hangár után - amit a Weinberg ’93 Kft. kivitelezett - idén is folytatónak a cég fejlesztései. A repülőgép-karbantartó ipar legnagyobb európai rendezvényén, az amszterdami MRO Europe kiállításon bejelentett, csaknem 7000 négyzetméteres repülőgépes berendezésjavító központ Maglódon, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében épül fel mintegy 2 milliárd forintból, amelynek költségeit a cég teljes mértékben saját forrásból fedezi. A várhatóan 2024 tavaszára elkészülő központ 120 munkahelyet teremt és alkalmas lesz többek között repülőgépkerekek, hajtóműalkatrészek, repülőgépelemek javítására, karbantartási munkák elvégzésére is.

Mi épül?Aeroplex Centreal European Kft.Liszt Ferenc repülőtérrepülőgépiparüzemfejlesztésWeinberg '93 Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés