2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Hiánypótló fejlesztés a debreceni repülőtér mellett
Fotó: Kandert Szabolcs/dehir.hu

Hiánypótló fejlesztés a debreceni repülőtér mellett

dehir.hu; magyarepitok.hu

2023.11.17. 14:20 - Bíró Beáta

Új szálloda épül a légikikötő mellett, ezzel nagy mértékben bővül a repülőtér szolgáltatási porfóliója.

Hirdetés

Már szerkezetkész a debreceni repülőtér közelében épülő ibis Styles szálloda, amely várhatóan 2025 elejétől fogadja vendégeit.  

Az ibis Styles Debrecen Airport Hotelt az Accor, a világ egyik vezető szállodaüzemeltető vállalata nyitja, amely ezáltal bővíti elismert márkákból álló portfólióját Magyarországon. A beruházó a XANGA Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Debreceni Iparfejlesztési Alap porfóliójába tartozó XANGA Airport Hotel Kft. – számol be az eseményről a dehir.hu. A fejlesztés az ország második legfontosabb nemzetközi repülőtere mellett valósul meg, ötmilliárd forintból.

Az Accor korábban azzal indokolta a fejlesztést, hogy Debrecen fontos szabadidős és kulturális célpont Magyarországon, valamint a keleti régió kulcsfontosságú üzleti és gazdasági központja, hatalmas gazdasági fejlődési potenciállal.

 

A szobák, apartmanok mellett tárgyalókat is kialakítanak

A 2023. november 16-án tartott bokrétaavató ünnepségen Herdon István, a XANGA Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy egy repülőtér fejlődését 5-10 éves léptékkel kell vizsgálni, ha reális képet akarunk kapni. Mint elmondta: 2010-ben nyilvános pályázat keretében nyerték el és kezdték meg azt a fejlesztéssorozatot, amelynek részeként 13 projektet valósítottak meg az elmúlt 13 évben.

Úgy véli, a repülőtér üzleti környezetének ez a szállodaprojekt egy nagyon erős eleme, hiszen a nemzetközi repülőterek üzleti környezetében mindig van egy szálloda.

A négyemeletes hotel 73 modern, kényelmes szobával, 20 apartmannal, az üzleti utazók számára tárgyalóhelyiségekkel várja majd a vendégeket várhatóan 2025 elejétől.  

 

Látványterv: Accor

 

Hiánypótló beruházás Debrecen fejlődési pályáján

Papp László polgármester emlékeztetett: Debrecenben 2012-ben indították el a légiközlekedést, amely 2019-ig fellendülőben volt, majd az akkori törést követően ismét talpra állt. A számok ismét azt mutatják, hogy a debreceni repülőtér egy rendkívül életképes, és a régió szempontjából nagyon fontos objektum – tette hozzá. Idén már augusztusban átlépte azt a számot a reptér forgalma, amelyet tavaly egész évben ért el.

Úgy fogalmazott:

valamennyi életképes repülőtér elképzelhetetlen megfelelő minőségű szállodai szolgáltatás nélkül. Ezért ez a beruházás hiánypótló. Kiegészíti a debreceni repülőtér szolgáltatási porfólióját és javítja a repülőtér minőségi paramétereit.

A polgármester arról is beszélt, hogy Debrecenben a szállodaiparban a vendégek száma közel 10 százalékkal nőtt, míg a vendégéjszakáké 6 százalékkal emelkedett. Ebben fontos szerepet játszik az a gazdasági aktivitás, a számos ipari beruházás, amely Debrecent jellemzi. Rámutatott, a következő időszakban újabb szállodákra lesz szükség, mert a gazdasági növekedés ezt vonja maga után.

 

Fotó: Kandert Szabolcs/dehir.hu

 

Frank Reul, az Accor csoport kelet-európai fejlesztési alelnöke az ünnepségen azt mondta: amikor körbetekintett a szálloda második emeletéről, nagy hatással voltak rá a város területén látható építkezések. Úgy fogalmazott, az Accor csoport részéről büszkék, hogy részesei lehetne ennek a fejlődésnek.

 

A rekordévben 600 ezer utast regisztráltak

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér Magyarország második legfontosabb nemzetközi repülőtere, dinamikusan növekvő utasforgalommal. A 2019-es rekordévben 600 ezer utas fordult meg itt. A 2022-ben regisztrált utasok száma meghaladta a 250 ezret, a 2023-ra pedig ez a szám várhatóan tovább emelkedik. Iparági becslések szerint az utasforgalom 2025 körül állhat vissza a 2019-es szintre, 2030-ig pedig elérheti a 1,5-2 milliót – írta korábban a vg.hu.

Az ibis az Accord egyik legismertebb márkája az Egyesült Államokon kívül mintegy kétezer ingatlannal rendelkezik világszerte.

 

Mi épül?DebrecenAccorXANGAszállodaberuházásrepülőtér

Hírlevél

Hirdetés