2024.05.30, Csütörtök
Új főtér, hotelfejlesztés és még számos beruházás várható Mohácson
Mohács főtere (mohacstdm.hu)

Új főtér, hotelfejlesztés és még számos beruházás várható Mohácson

mti

2023.11.20. 13:43 - Szabó Ákos

A mohácsi csata félezer éves évfordulójára készülő projektekről érkeztek új hírek.

Hirdetés

Több beruházás tervezési eljárása is várhatóan haladni fog a napokban a mohácsi csata 500. évfordulójához kapcsolódóan életre hívott, a térségben kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztéseket és eseményeket magában foglaló Mohács 500 program részeként.

A programot irányító Mohács 500 Nonprofit Kft. november 20-i közleményében azt írta: a 2026-ra kormányzati támogatással megvalósuló program projektjeinek területfejlesztési és történelmi jelentőségük van, végrehajtásukkal Magyarország egyik legnagyobb kulturális-turisztikai húzóerejét adhatja a régió.

 

Négy nagy és számos kisebb projekt indul

Ismertették:

Mohács városát négy nagy projekt érinti közvetlenül. Ezek között szerepel a helyi főtér, a ma nagyrészt autók parkolására használt Széchenyi tér átépítése, ahol parkolóház létesül, továbbá az ott álló Fogadalmi templom és környezetének továbbépítése, valamint a városháza felújítása.

Korszerűsítenék és bővítenék a Duna-parti Szent János Hotelt, emellett a városközponthoz kapcsolódó dunai partszakaszt is rendeznék, és felújítanák a Sokac révet. A Csatatéri Emlékkápolna és a Kálvária felújítása, továbbá a II. Lajos Emlékhely fejlesztése, ott látogatóközpont kialakítása, tematikus sétány létrehozása is a megvalósítandó elképzelések között szerepel.

A tervezőket kiválasztó közbeszerzési eljárások folyamatban vannak, több eljárás a napokban zárul a tervezési szerződés megkötésével - jelezték a közleményben.

Mi épül?MohácsMohács 500

Hírlevél

Hirdetés