2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Új szálloda épül a Balaton északi partjának konferenciafővárosában
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új szálloda épül a Balaton északi partjának konferenciafővárosában

magyarepitok.hu

2024.02.22. 08:15 - Szabó Ákos

A VEMÉV-SZER kivitelezésében egy 4 csillagos superior hotellel gazdagodik a Balaton-part.

Hirdetés

Balatonfüred nemcsak a szívkórházáról és számos kulturális emlékéről ismert, hanem - mindettől nem függetlenül - a turizmus fontos hazai célpontja is. Egyrészről a Balaton-partra látogatók kedvelt úticélja, másrészről pedig a konferenciaturizmus egyik hazai fellegvára is, hiszen számos magyar és nemzetközi találkozót szerveznek meg itt.

 

Minden szobának lesz saját erkélye

Az uniós közbeszerzési adatokból most kiderült, Balatonfüred Város Önkormányzata megbízásából egy újabb, négy csillagos superior minősítésű hotel valósul meg a VEMÉV-SZER Kft. kivitelezésében, közvetlenül a tavaly átadott Kongresszusi Központ mellett. Ez azonban nem az egyetlen hasonló jellegű beruházás, melyet az északnyugat-magyarországi magasépítésekben jelentős szereplőként ismert cég végez Balatonfüreden: a közeli BalaPort apartmanjain is ők dolgoznak.

A jelen, Kisfaludy2030 programban megvalósuló tervezési és kivitelezési feladatokat is magában foglaló projektben egy 50 szobás és széles szolgáltatási körrel rendelkező szálloda valósul meg, mely kifejezetten a Kongresszusi Központ keltette forgalmat szolgálja majd ki.

A hotel - a földfelszín alatti tereket nem számolva – tervezetten két szintes lesz, s mind az ötven, 20-23 négyzetméteres szoba erkélyes kialakítást kap majd benne. A fejlesztés értéke nettó 2,387 milliárd forint.

 

Kép: munkaközi vázrajz az épület homlokzati kialakításáról - Tervező: Peresztegi Gábor

 

Húsz hónap alatt felépül

A 2575 négyzetméteres telken 900,25 négyzetmétert építenek be, az engedélyes tervek pedig már rendelkezésre állnak. A pályázati leírás alapján az új hotel a Kongresszusi Központ előtt kialakított burkolt, multifunkcionális tér déli oldalán helyezkedik majd el.

A szálloda tömbszerű kialakítása révén gazdaságos és racionális jellegű épület lesz, a földszinten tömör és függönyfalas felületek váltakoznak majd, a homlokzat pedig mészkő burkolatot kap.

Az épületben többek között éttermet, az azt kiszolgáló 100 adagos konyhát (látványkonyhával együtt), bárt és spa-fitness részleget is kialakítanak. A munkálatokra a kivitelezés megkezdésétől számítva 20 hónapot terveznek szánni.

 

Kép: munkaközi vázrajz az épület homlokzati kialakításáról - Tervező: Peresztegi Gábor

 

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.BalatonfüredszállodaberuházáskonferenciakonferenciaközpontBalaton

Hírlevél

Hirdetés