2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A Duna Pearl lett az év lakóingatlan fejlesztése
Fotók: Duna Pearl

A Duna Pearl lett az év lakóingatlan fejlesztése

magyarepitok.hu

2024.03.07. 12:54 - Szabó Ákos

A KÉSZ Csoport generálkivitelezésében, a HBM mélyalapozásával, a Bayer Construct alvállalkozásával, a Mapei termékeivel és a MEVA zsalurendszereinek használatával készült el a XIII. kerületi luxuslakópark és hotel, mely magas díjat kapott az ágazattól.

Hirdetés

A szakmai zsűri a Duna Pearl lakóparkot értékelte legmagasabbra a Real Estate Awards ingatlanpiaci díjátadón, így ez a beruházás lett az év lakóingatlan fejlesztése – írja közleményében a beruházó Polat Holding. A Duna Pearl négycsillagos szállodát, LEED minősítésű luxuslakásokat, és prémium üzlethelyiségeket foglal magában. A mostani díj a még kis számban, de még elérhető, azonnal költözhető lakásokra és az üzleti helyiségek lekötésére hívhatja fel a befektetői figyelmet.

 

 

Arany minősítés után első díj

Az újlipótvárosi lakópark épp az elmúlt hetekben szerzett arany fokozatú minősítést a nemzetközi iparági sztenderdnek számító LEED energetikai tanúsítvány rendszerében. A közlemény kiemeli: rendkívül ritkának számít, hogy az alapvetően irodaházak építészeti-műszaki megoldásait elismerő rendszerben lakópark is megszerezze az arany minősítést. Ehhez az elismeréshez sorakozik fel most a Real Estate Awards az év lakóingatlan fejlesztése kategóriájának elnyerése. A budapesti Duna Pearl által most megszerzett minősítések is arról tanúskodnak, hogy az épületegyüttes magas fokon megfelel az egészséges környezetet biztosító, hatékonyan kialakított, energiatakarékosan működtetett legkorszerűbb elvárásoknak.  

 

 

Ahogy azt korábban már megírtuk, a generálkivitelező KÉSZ Csoport mellett a létesítmény alapozásáért a HBM Soletanche Bachy Kft. felelt, a szerkezetépítési munkákat a Bayer Construct Zrt. végezte, valamint a MEVA Zsalurendszerek Zrt. állványai segítették a szakembereket.

A közvetlenül a Duna partján megnyitott új szálloda 105 vendégszobával és egy tetőtéri bárral növeli a 13. kerület idegenforgalmi kínálatát: a szobák nagy része a folyóra, valamint a Margitszigetre néz. A 193 lakással felépített lakóparkot is magában foglaló Duna Pearl ingatlankomplexumot a városrész új központjaként tervezték meg.

 

Felújított, utcák kertek, megújult környezet

 

 

A Duna Pearl egy 75 millió eurós nagyberuházás, amely az EU építkezési szabályzatának megfelelően legalább 20 százaléknyi megújuló energiát használ, ideértve a legmodernebb eljárásnak számító, a levegőből melegvizet előállító hőszivattyúrendszert, valamint a szerkezetbe épített hűtő-fűtő megoldásokat is. A beköltöző lakók gépesített prémium konyhával, beépített bútorokkal, redőnyökkel, LED álmennyezeti hangulatvilágítással és spotlámpákkal felszerelt lakásokat vehettek át.

Az építkezés keretében megújították a környező utcákat, felújították a járdákat, új parkrészeket alakítottak ki a kivitelezők, és minden oldalról megnyitották a zöld felületet, újonnan kialakított nyilvános, közösségi tereket a városrész lakóinak, látogatóinak számára.

 

 

Az építészeti, gépészeti megoldások mellett a városrész környezetének zöldítése, élhetőségének javítása is sokat nyomott a latban a Real Estate Award-on a szakmai zsűri értékelésében és a közönségszavazatok alapján is az év lakóingatlan fejlesztése lett.


Az év irodája versenyről

2024-ben már tizennegyedik alkalommal keresték azokat az ingatlanpiaci szereplőket, amelyek a szakma legjobbjaiként formálják az irodapiacot és a munkáltatói kultúrát, valamint évről évre új értékeket teremtenek a hazai piacon. Ennek a rangos versenynek a részeként hirdetik meg a Real Estate Awards versenyt, amelynek keretében különböző kategóriákban nemcsak irodákat, hanem lakóingatlan fejlesztéseket és kereskedelmi célú ingatlanokat is díjaz a szakmai zsűri.


A Real Estate 2024-es nyertesei

A Pesti Vigadóban megrendezett Real Estate Awards díjátadó gálán idén immár 14. alkalommal díjazták az új ingatlanfejlesztéseket, projekteket, vállalatokat és szakembereket. A szakmai zsűri összesen 95 pályázatot értékelt.

Az Év Tervezett Logisztikai Projektje a Park22 üzleti és ipari park, ahol a logisztikai épületek irodafunkcióval egészülnek ki egy barnamezős területen. A projektről lapunk is részletesen beszámolt, bemutatva a KM Építő Kft. szerepét a projektben, amely a belső úthálózat kiépítésében vett részt.

Az Év Kereskedelmi Fejlesztése kategóriában a HelloParks Páty PT1 győzött, az Év Tervezett Kereskedelmi Projekt kategóriában pedig a TRIBE Hotel Budapest Airport nyert, amely közvetlen összeköttetésben lesz a Liszt Ferenc Repülőtér termináljával.

Az Év Lakóingatlan Fejlesztése a cikkünkben részletesen bemutatott Duna Pearl, míg Az Év Tervezett Lakó Projektje kategóriában a Várkert Lakópark végzett az első helyen, amely Pápa „zöld tüdeje” mentén épül.

Az Év Legzöldebb fejlesztése és Az Év Hotel Fejlesztése a W Budapest, amely a Drechsler-palota újjászületésével valósul meg az Andrássy úton.

Galéria

Iparági hírekKÉSZ CsoportPOLAT Real Estate Hungary Kft.MEVA Zsalurendszerek Zrt.HBM Kft.Bayer Construct Zrt.XIII. kerületDuna-partlakásépítéslakóparkszállodadíjátadókReal Estate AwardsKM Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés