2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Felavatta felújított városi sportcsarnokát Pécs
Illusztráció - magyarepitok.hu

Felavatta felújított városi sportcsarnokát Pécs

mti, magyarepitok.hu

2024.03.05. 12:24 - Hegedűs Gergely

Többek közt szigetelték az épületet, kicserélték a külső nyílászárókat, felújították a fűtési rendszert és a légtechnikát; ugyanakkor a lelátó székekkel bővült, és az épület környezete is korszerűsödött.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között adták át a közelmúltban felújított városi sportcsarnokot kedden Pécsen. A pécsi sportolózseni építészről, Lauber Dezsőről elnevezett létesítményben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2019 előtt elnyert 806 millió forintos támogatásból és további - egyebek mellett önkormányzati, sportegyesületi - forrásokból valósultak meg fejlesztések.


Korszerűsítették az eredménykijelző rendszert és a világítást is

Az 1976-ban épült Lauber Dezső Városi Sportcsarnok Pécs legnagyobb, közel háromezer ültetett néző befogadására alkalmas fedett sportcsarnoka, amely a PVSK és a PEAC kosár- és kézilabdacsapatainak is helyszínt biztosít a hazai mérkőzések idején.

A munkálatok keretében szigetelték az épületet, kicserélték a külső nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert és a légtechnikát, energiatakarékos világítórendszert építettek ki a küzdőtér fölé, akadálymentessé tették a bejáratot, modernizálták a mosdókat és napelemeket helyeztek el a lapostetőn. Emellett korszerűsítették az eredménykijelző rendszert, a lelátót, a nézők biztonságát szolgáló tűzjelző és füstelvezető rendszert, továbbá kisebb felújításokat végeztek az épület környezetében is.   


A csarnok fejlesztése jövőre folytatódik

A felújított épület keddi átadóünnepségén Péterffy Attila (Pécs Jövője), Pécs polgármestere kiemelte: az épületben eredetileg energetikai korszerűsítést terveztek, de az előzetes elképzelések általános felújítási beruházásokkal is kiegészültek, például a faborítású ülőhelyek helyett székeket építettek be.

Ferenczi-Kakas Marianna, a Baranya Vármegyei Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, reméli, hogy a csarnok fejlesztése jövőre folytatódik, ugyanis a küzdőtér parketta-burkolatának cseréjét is elvégeznék TAO-forrás felhasználásával.   

Mi épül?sportcsarnokPécs

Hírlevél

Hirdetés