2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Egyszerre építenek óvodát és bölcsődét a főváros közeli településen
Fotó: illusztráció (magyarepitok.hu)

Egyszerre építenek óvodát és bölcsődét a főváros közeli településen

magyarepitok.hu

2024.04.02. 13:30 - Sándor Csilla

Zöldmezős beruházás keretében épülhet fel a Biatorbágyon a két új intézmény.

Hirdetés

Biatorbágyon a mintegy 12 ezer négyzetméteres, jelenleg fás-bozótos Forrás utcai telken valósulhat meg a négy-négy bölcsődei és óvodai csoportnak helyt adó épület – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A beruházó, Biatorbágy Város Önkormányzata már kiírta a kivitelezésre vonatkozó tendert.
 

Illusztráció - Fotó: Erdei Mihály/magyarepitok.hu


Főzőkonyha is épül

A projekt során a kivitelezőnek a kisebbek számára egy 1100, míg a nagyobb gyermekek számára, egy közel 1200 négyzetméteres épületet kell megvalósítania.

A feladatok között szerepel egy közel 435 négyzetméteres, a két intézményt kiszolgáló 350 adagos főzőkonyha megépítése is.

A tervek szerint az új bölcsőde és óvodamonolit vasbeton tartószerkezetes, lapostetős épület lesz. Az egyszintes épületszárnyaknál lapos, míg a csoportszobáknál félnyeregtető, a kétszintes részeken nyeregtető kerül kialakításra. Az intézményekre összesen 110 darab napelemet telepítenek. Az épület megfelelő klímáját hőszivattyús padló és mennyezet fűtés-hűtésrendszer biztosítja majd.
 


A bölcsődétől a középiskoláig szolgálja ki a település intézményrendszere a gyerekeket

Biatorbágy intézményeinek fejlesztése újabb szintet léphet, tavaly a településen adták át az ország legmodernebb középiskoláját. A napokban pedig arról adtunk hírt, hogy a városban új, 16 osztályos általános iskola építésének előkészítése kezdődött el. A tervek szerint az intézményben a 16 tanterem mellett, 4 csoportszoba és 7 szaktanterem, valamint  tornaterem és melegítőkonyha is helyet kap.

Galéria

Mi épül?Biatorbágyóvodafejlesztésbölcsődemagasépítés

Hírlevél

Hirdetés