2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Két orvosi rendelővel épül egészségház a galgamenti településen
Fotók: bagfalu.hu

Két orvosi rendelővel épül egészségház a galgamenti településen

MTI és magyarepitok.hu

2024.05.03. 13:50 - Sándor Csilla

Közel 400 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával fejleszti egészségügyi létesítményeit és az orvosi rendelők eszközparkját Bag.

Hirdetés

Pest vármegyei településen kezdenek fejlesztésbe: a Bag vezetése által kiadott közlemény szerint a beruházással szeretnék megoldani azt a problémát, hogy az alapellátás egy részét egy elavult, leromlott állapotú épületben tudták biztosítani a bagiak számára. A rendelő közelében nem tudtak parkolóhelyeket kialakítani. Az intézményben az 1-es körzet háziorvosához és a fogorvoshoz érkező pácienseknek közös váróban kell időzniük, míg sorra kerülnek. Az épület nem volt alkalmas arra, hogy lakossági szűrőprogramokat valósítsanak meg benne.

 

Fotók: bagfalu.hu


Az építkezés ideje alatt is biztosítják a betegellátást

Így a település miután uniós forrásokhoz jutott, új egészségház építésébe fogott. Az elavult épület két ütemben történő bontására és az új közel 300 négyzetméteres bruttó alapterülettel megvalósuló intézmény kivitelezésére a közbeszerzésen adta a gödöllői székhelyű ÉPKOMPLEX Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot. A tervek szerint az akadálymentesített épület 3 fő blokkból áll majd: orvosi rendelőből, fogászati rendelőből és egy többcélú teremből, mely különböző foglalkozásoknak és előadásoknak biztosít majd helyet.

A meglévő létesítményt két ütemben bontják le, így az új intézmény elkészültéig a mostani épület egy részében biztosítani tudják a lakosság számára a fogorvosi ellátást.

 

Megújul az intézmény környéke is

A fejlesztés részeként a háziorvosi/fogorvosi szolgálathoz valamint a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó eszközöket is beszereznek. Az intézmény mellett 12 parkolóhelyet létesítenek. Az épület korszerű, energiahatékony fűtésrendszerrel és napelemek telepítésével valósul meg. A munkálatok során fejlesztik a rendelő környezetében a zöldterületeket is.

A tervek szerint a rendelőt 2025 májusában adják át.

Mi épül?Bagegészségházegészségügyi fejlesztésháziorvosi rendelőfogorvosi rendelőÉpkomplex Kft.

Hírlevél

Hirdetés