2024.09.16, Hétfő
Parkrendezéssel, útépítéssel és az összekötőfolyosó felújításával fordul célegyenesbe a székesfehérvári kórház bővítése

Parkrendezéssel, útépítéssel és az összekötőfolyosó felújításával fordul célegyenesbe a székesfehérvári kórház bővítése

magyarepitok.hu

2024.07.30. 14:37 - Móré Levente

Már az épület gépészeti és automatikai rendszerek beüzemelésének előkészítése zajlik a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. által emelt belgyógyászati tömbben.

Hirdetés

A teljes régió legfontosabb beruházását építheti a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma Székesfehérváron. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjének születését folyamatosan nyomon követjük. Az összesen több mint 6100 négyzetméteres belgyógyászati központ építkezése lassan a végéhez közeledik. Az aktuális feladatokról Cser Szabolcs, a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. projektvezetője tájékoztatta lapunkat.

 

 

Üzempróbánál az „L” épület

Az "L" épületben mára bekerültek a belső nyílászárók, elkészültek az elektromos és gépészeti szerelvényezések, a bútorbeépítések, valamint a helyiségek festése is véget ért. Elkészültek a liftek és az elhelyezés utáni szükséges szakipari munkálatok is. Véget értek az előtető lakatos szerkezeti munkálatai a külső homlokzaton és térkő fedi az „L” épület főbejárata előtti parkolót és a 40 fős parkolót is.

„Jelenleg a villamos és gépészeti berendezések automatikai rendszereinek beüzemelése, üzempróbáinak előkészítése zajlik” – tudtuk meg Cser Szabolcstól.

Az összekötő folyosón folytatódnak a felújítási munkálatok a „DT” és a „C” épület között, ahol lakatos munkák és nyílászáró-beépítések és festési munkálatok várnak még a kivitelezőre.

 

 

Nagy erőkkel, komoly odafigyeléssel újítják az összekötőfolyosót

„Azon szakaszába ért az összekötőfolyosó felújítása, amely már a gyalogosforgalmat, valamint az anyag- és betegszállítást is nagymértékben érinti. Mivel a felújítás alatt álló összekötőfolyosó jelentős forgalmat lebonyolít és elengedhetetlen a kórház működése szempontjából, fejújítása folyamatos kommunikációt, fokozott figyelem melletti munkavégzést igényel és komoly organizációs feladatot jelent a kollégák számára”

 – részletezte a projektvezető, hozzátéve: mindent megtesznek a kórház zavartalan működésének biztosítása érdekében a munkálatok ideje alatt.

 

 

Július végén megkezdődnek a létesítendő park durva tereprendezési, humuszbehordási és az „L” épület előtetőjének bádogozási munkálatai a homlokzatburkolat befejező munkálataival együtt. Folytatódnak az épület körüli és a parkban létesítendő járdák és utak építési munkálatai csakúgy, mint a belső udvar kavicsfeltöltése. A beüzemelések megkezdése előtt várhatóan augusztus elején a durva pipere takarítás is megkezdődik.

„2024. július 15.-től a részleges műtőleállások miatt megkezdjük az összekötőfolyosó „Hotel” és „DT” épület közötti szakaszának nyílászárócseréit, hidegburkolását és belső festési munkálatait, amelyeket várhatóan 2024. augusztus 15.-ig le is tudunk majd zárni.”

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.SzékesfehérvárSzékesfehérvári kórházkórházfejlesztésüzempróba

Hírlevél

Hirdetés