2024.08.20, Kedd
Szerkezetkész Szeged legújabb irodaháza - elérte a legmagasabb pontját a TILIA
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Szerkezetkész Szeged legújabb irodaháza - elérte a legmagasabb pontját a TILIA

Forrás: KÉSZ Csoport

2024.07.10. 15:24 - Szabó Ákos

Szeged legmodernebb irodaháza júliusban elérte a legmagasabb pontját. Az új irodaépület a város történelmi értékeinek megőrzését és modern építészeti, valamint fenntarthatósági megoldások integrálását tűzte ki célul. A projekt a KÉSZ Csoport beruházásában, a társaság tagvállalatainak és stratégiai partnereinek közös munkája által valósul meg, az átadás 2025 második negyedévében várható.

Hirdetés

Nagy volumenű ingatlanfejlesztést indított Szeged belvárosában a több, mint 40 éves szakmai múlttal rendelkező KÉSZ Csoport: a TILIA irodakomplexum júliusban érte el a legmagasabb pontját. A teljes épületet várhatóan 2025. második negyedévében adják át - derül ki a lapunkhoz eljuttatott tájékoztatóból.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A projekt megvalósítására a KÉSZ Ingatlan Kft. fejlesztésében, a KÉSZ Csoport tagvállalatainak és stratégiai partnereinek kivitelezésében kerül sor. A TILIA épületében a fenntarthatóság, a dolgozóbarát munkakörnyezet és a közösségi élmény egyesül majd. A projekt kiemelt és emblematikus szerepet játszik a cégcsoport életében. Mivel saját fejlesztésről van szó, így a KÉSZ Csoport számos tagvállalata és stratégiai partnere közösen vesz részt a beruházás megvalósításában, a cégcsoportos szinergiák teljeskörű kihasználásával, közösen együttműködve, egymást erősítve.

 

 

„A KÉSZ Csoport a piacon egyedülálló felépítésének köszönhetően képes kiszolgálni az építőipari értéklánc teljes palettáját a tervezéstől kezdve, a gyártáson és kivitelezésen át, egészen az üzemeltetésig.

Így mindig öröm számunkra, ha olyan projektben vehetünk részt, ahol szakértelmünket minél szélesebb körben hasznosítani tudjuk. Szeged ráadásul kiemelt jelentőséggel bír cégcsoportunk számára, hiszen 1982-ben, 42 évvel ezelőtt Kiskunhalason, mindössze egy négy fős munkaközösségként indult mindaz, ami mára már egy nemzetközi, 5 országban jelen lévő hatalmas vállalatcsoporttá nőtte ki magát. Társaságunk szegedi képviselete 1988 óta működik a városban, mely azóta kiegészült egy kecskeméti, valamint egy budapesti telephellyel is. Szeged így rendkívül közel áll a cégcsoport szívéhez. Öröm és megtiszteltetés számunkra egy olyan projekten dolgozni, amely tovább emeli ennek a lenyűgöző városnak a fényét.” – mondta Szalados László, a KÉSZ Csoport műszaki vezérigazgató-helyettese.

 

Összhang a 21. századi épületforma és szecessziós stílus között

Az épület tervezése során kiemelt szempont volt, hogy a szecessziós stílusban épült egykori leányiskola impozáns külső homlokzatát megőrizve az új épületrész modern elemeivel olyan összhangot teremtsenek, amelyben a múlt építészeti értékei és a jövő igényei találkoznak. Az épület engedélyes terveit a Singer Design, a kiviteli terveket a bim.GROUP, míg a belsőépítészeti terveket az Upper Design készítette.

 

 

Az új irodalétesítmény korszerű megoldásokkal segíti majd a hatékony munkavégzést, valamint az energiahatékonyság érdekében „A” kategóriás gépészeti és elektromos rendszereket alakítanak ki, helyi megújuló energiatermeléssel, geotermikus talajszondákkal és hőszivattyúval, valamint napelemekkel az új épületrész tetőszerkezetén. Az új irodaépület modern függönyfalas kialakítást kap, hatalmas üvegfelületekkel és részletgazdag lamellasorral. A klasszikus tetőkontúr újragondolása egy egyedi tömegformát eredményezett, amely helyenként két, néhol három emeletes lesz. A fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve a KÉSZ Csoport - Szegeden elsőként - a BREEAM Excellent minősítés mellett a WELL Platina és az Access4you Gold minősítést is megcélozza a TILIA irodakomplexummal. Ezt a célt erősíti, hogy a beruházó vállalta, hogy minden huszadik elfoglalt munkaállomás után ültet egy fát, ezzel kompenzálva az épület karbonlábnyomát.

 

 

Szeged legmodernebb irodaépülete

„A TILIA irodaház a cégcsoport régóta várt fejlesztéseként valósul meg, és büszkén állíthatjuk, hogy Szeged legmodernebb, legkörnyezettudatosabb irodaépülete lesz.

Külön öröm számunkra, hogy első nagy bérlőnk között köszönthetjük a Lufthansa Systems Hungária Kft.-t, akik számára szeretnénk a legkomfortosabb munkakörnyezetet kialakítani a modern kor elvárásainak megfelelve. Célunk ezen felül az épületet olyan szolgáltatási körrel kiegészíteni, hogy a bérlőinken kívül a helyi közösség számára is kellemes, pezsgő közeget teremtsünk. Éppen ezért dolgozunk azon, hogy a városszövetbe illeszkedően ne csak egy magas színvonalú építészeti alkotást hozzunk létre, hanem ezzel egyidőben élettel is megtöltsük azt.” – nyilatkozta Megyeri Mihály, ingatlanfejlesztési projektigazgató.

 

 

Galéria

Mi épül?KÉSZ CsoportTILIAbim.GROUP Kft. Szegediroda

Hírlevél

Hirdetés