2024.09.11, Szerda
Rövidesen elkészülnek a fő utca felújításával a három vármegye határán fekvő településen
Fotó: illusztráció (magyarepitok.hu) / Erdei Mihály

Rövidesen elkészülnek a fő utca felújításával a három vármegye határán fekvő településen

magyarepitok.hu és duol.hu

2024.08.09. 11:40 - Sándor Csilla

Már aszfaltozzák a STRABAG szakemberei a mezőföldi Kisapostag fő utcáját. A Fejér vármegyei községben csapadékvíz-elvezető rendszer, közpark is épül és akadálymentessé és biztonságosabbá teszik a településen belül a közlekedés feltételeit.

Hirdetés

Új aszfalt kerül a kopófelület felmarása után a Fejér, Bács és Tolna vármegyék hármas határán fekvő Kisapostag község legforgalmasabb utcájára – tudósított a munkálatokról a duol.hu. A Petőfi utcán rövidesen korlátozás nélkül haladhat majd a forgalom. A kivitelezést végző STRABAG szakembereire a következő napokban a padkaépítés és az útburkolati jelek felfestésének feladata vár. Az aszfaltozás előtt elvégezték a közműaknák szintbe emelését is.

 

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Erdei Mihály

 

Új csapadékvíz-elvezető rendszer is kiépül

Március végén ünnepséget tartottak Kisapostagon, amelyről portálunk is beszámolt, ezután kezdődött el a projekt kivitelezése. Ennek keretében a STRABAG munkatársai kiépítik a Petőfi és a Széchenyi utca csapadékvíz-elvezető rendszerét. A településen belül jelentős szintkülönbségek vannak, így a hirtelen lezúduló csapadék a mélyebben fekvő Petőfi utcán gyűlt össze és tört magának utat a közeli patakmederbe. A vízmosások károkat okoztak az útfelületben és a partfalban is.

 

Fotó: magyarepitok.hu / Varga-Fekete Dániel

 

A tavasszal induló munkálatok során a kivitelező a Széchenyi utcában vápás kialakítású útpályát épít, ezáltal a csapadékvíz szabályozottan elvezethető lesz az utakról. A feladatai között szerepel a kisapostagi vízfolyás meder és rézsű oldalak rekonstrukciója is.
  

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Erdei Mihály

 

Járdák és gyalogátkelőhely létesül a buszmegállókig

A beruházás része a Petőfi utca egy szakaszán akadálymentes és biztonságos közlekedés feltételeinek kialakítása is. Az önkormányzat étkezőjétől a 6-os számú főúton lévő buszmegállóig járda épül, a forgalmas úton való átkelést két új gyalogátkelőhely segíti majd. Ezenkívül a helyi közösség számára egy közparkot alakítanak ki.

Mi épül?KisapostagStrabagcsapadékelvezetésútfelújításFejér vármegye

Hírlevél

Hirdetés