2024.09.15, Vasárnap
Elkészültek Budapest egyik legfontosabb kerékpárútjának felújításával
Fotó: Illusztráció / wikipedia

Elkészültek Budapest egyik legfontosabb kerékpárútjának felújításával

MTI és magyarepitok.hu

2024.09.02. 08:25 - Sándor Csilla

Korlátozások nélkül használható a Margit híd északi oldalán futó kerékpárút.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben teljesen felújították a Margit híd bringaútjának burkolatát, visszakapták a kerékpárral közlekedők az egyik legforgalmasabb fővárosi közlekedési folyosójukat. A beruházó Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a felújítás végeztével ismét mindkét irányba két-két sáv áll a gépkocsival közlekedők rendelkezésére a hídon.

Megújult a kerékpárút burkolata

A munkálatok során lecserélték a kerékpárút burkolatát, kicserélték a kerékpárút és a gyalogjárda közötti taktilis útburkolati jelzéseket és újrafestették az útburkolati jeleket is. A felújításnak köszönhetően jelentősen javul a Margit hídon a Buda és Pest között, valamint a Margitszigetre kerékpározó több ezer embernek a szolgáltatás színvonala.

Naponta átlagosan több mint tízezer kétkerekű átkelés van ezen a szakaszon

A Margit hídi kerékpárút az egyik legfontosabb kerékpáros útvonal a fővárosban, amely összeköttetést teremt a Duna-menti, a margitszigeti, valamint a Szent István körúti kerékpáros útvonalak között. A Margit híd északi járdáján lévő kerékpárúton a tavaly nyári adatok alapján

naponta átlagosan több mint 10 ezer alkalommal keltek át kerékpárral vagy más mikromobilitási eszközzel, a legforgalmasabb napokon ez a szám a 18 ezret is elérte.

A nyár során több fővárosi kerékpáros projekt is megvalósult

Kitértek arra is, hogy az elmúlt időszakban sok kerékpárosbarát fejlesztés valósult meg a fővárosban, több a közösségi költségvetés részeként. Nyár elején a XI. és a VI. kerületben is több helyen tették biztonságosabbá a kerékpársávokat. A beruházások következtében a kerékpárral, az autóval vagy a gyalog közlekedők is biztonságosabban haladhatnak. Ezek a fejlesztések a néhány évvel ezelőtt életre hívott fővárosi közösségi költségvetésnek köszönhetően valósultak meg - írták.

Ismét szavazhatnak az újabb beruházásokról

A BKK megemlítette: már elindult a szavazás a következő időszakban megvalósítható programokról, így lehetőség van arra, hogy a fővárosban élők döntsenek az őket érintő fejlesztésekről és beruházásokról. A szavazás a budapest.hu oldalon érhető el.

Mi épül?BudapestMargit hídkerékpárútBudapesti Közlekedési Központ

Hírlevél

Hirdetés