2024.09.25, Szerda
Jövő májusra megújul a máriavölgyi golf- és countryclub
Látványtervek: Pannonia Golf & Country Club

Jövő májusra megújul a máriavölgyi golf- és countryclub

magyarepitok.hu

2024.09.24. 13:26 - Szabó Ákos

Többek között új öltözőházat is építenek a klubban és felújítják a pálya felénél található Halfway House-t is.

Hirdetés

Megújul a Fejér vármegyei Máriavölgyben található Pannonia Golf & Country Club: a közel egy éven át tartó átalakítás idén júliusban indult, de az igazán látványos fejlesztések a golfszezon lezárásával kezdődnek – derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

Az építkezés részeként a Klubház mellé öltözőház épül, amelyben a női és férfi öltözők mellett tároló és személyzeti kiszolgáló egységek is helyet kapnak majd. Ezzel egyidőben elkezdődött a félpályát jelentő HalfWay House felújítása is, amely a felújítást követően átmenetileg átveszi a Klubház éttermi feladatait, majd pedig önálló egységként működik tovább a 10-es elütő és 18-as green által közrefogott épület.

 

Látványtervek: Pannonia Golf & Country Club

A fejlesztéssel a klub célja az, hogy megfeleljen nemzetközi szinten is a legmagasabb kategóriába tartozó golfpálya minősítésnek, valamint a kontinens top 100 klubja közé kerüljön. A tervek szerint 2025. májusában készül el a beruházás, amely után a klub csatlakozik a BDPST Group hoteleket és  éttermeket is összefogó Botaniq Collection ernyőmárkájához.

„A teljes Magyarországi golf sport életében is meghatározó mérföldkő, hogy olyan minőségi lépést tesz meg a létesítményünk, amelynek köszönhetően Európa legszűkebb elitjéhez csatlakozhat a következő években. A fejlesztéssel nem titkolt célunk az is, hogy a sportágat közelebb hozzuk az emberekhez, felhívjuk a figyelmet az elérhetőségére, ezáltal népszerűsítsük a játékot a felnőttek és a fiatalok körében is” – mondtael többek között Dala Soma, a klub üzemeltetéséért felelős Máriavölgy Zrt. igazgatóságának elnöke, a Magyar Golf Szövetség ellenőrző testületének tagja.

 

 

Az utánpótlásképzés felé is nyitnak

Az 1996-ban alapított Pannonia Golf & Country Club a hazai és a környező országok golfozói körében is elismert, közkedvelt helyszín. A klubnak 2024-ben csaknem 400 állandó tagja volt rendelkezett, akiknek kétharmada versenyengedély kártyával is rendelkezik, így ők képviselték a golfklubot a hazai és nemzetközi versenyeken.

A sportág népszerűsítése érdekében a Golf Klub a jövőben saját akadémiát szeretne létrehozni, és ezzel kiemelt szerepet vállalni a hazai utánpótlásképzésben. Ennek egyik első lépéseként idén a fiatalokat, elsősorban a tíz éven aluliakat célozva a klub két táborba is meg tudta hívni Martin Cummins nemzetközi szinten elismert utánpótlásképző szakembert.

 

Galéria

Mi épül?sportberuházásokszabadidős fejlesztésgolfMáriavölgyBDPST Zrt.

Hírlevél

Hirdetés