2024.07.18, Csütörtök
Négymilliárdos uszoda épül Pesthidegkúton
fotó: masodikkerulet.hu

Négymilliárdos uszoda épül Pesthidegkúton

mti, magyarepitok.hu

2016.02.04. 15:33 - Hegedűs Gergely

Az úszó és vízilabda eseményekre is alkalmas létesítményt a kormány 300 millió forinttal támogatja. A fővárosi II. kerület a Szent Ferenc Kórház új szárnyához, két új orvosi rendelőhöz, gyógytornateremhez, valamint a Klebersberg-kastély felújításához is állami támogatást nyert a tavalyról megmaradt forrásokból.

Hirdetés

Négymilliárd forintból épít uszodát a II. kerületi önkormányzat Budapest máriaremetei városrészében. A beruházást Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester jelentette be. A polgármester felidézte, hogy tavaly sportközpontot hoztak létre Pesthidegkúton, ahol a közeljövőben TAO-források bevonásával úszó- és vízilabda-rendezvények lebonyolítására alkalmas uszodát építenek. A 17 ezer kerületit és az agglomerációt kiszolgáló létesítményt 2017 végére vagy 2018 elejére készülhet el, az önkormányzat fogja üzemeltetni. Az építkezéshez 2 milliárd forint TAO-forrás összegyűlt és további 800-900 milliót szeretnének bevonni, míg a kerület önrésze mintegy 1,3 milliárd forint. A beruházáshoz 300 millió forinttal járul hozzá a kormány.

A sajtótájékoztatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is jelen volt a kerület országgyűlési képviselőjeként. Kifejtette, a hazai gazdaság jó teljesítményének köszönhetően számos beruházás többlettámogatásáról döntött év végén a kormány. Közülük az egyik legfontosabb II. kerületi fejlesztésként beszélt a Szent Ferenc kórház új szárnyának megépítéséről, amely 200 millió forint pluszforráshoz jut, és jelentősen javítja a városrész egészségügyi ellátásának színvonalát. A szívtranszplantáción átesett betegek rehabilitációját szolgáló új osztály mellett két háziorvosi rendelőt, valamint gyógytornatermet is kialakítanak.

Kiemelte a Klebelsberg-kastély felújítását is, amelyre az eredeti 700 millió forint mellett további 450 milliót biztosít az állam. Az elmúlt évtizedek során rendkívül rossz állapotba került épületegyüttes külső felújítási munkálatai tavaly indultak, és idén várhatóan befejeződnek. A tárcavezető kitért a Molnár János-barlang 169 millió forinttal támogatott fejlesztésére is, amelynek során a turisztikai szempontokat és a lakók érdekeit is szem előtt kívánják tartani. 

Varga Mihály felidézte a folyamatban lévő kerületi beruházásokat is. Közölte, a Millenáris Széllkapu projekt tereprendezése és a kármentesítés még tart, és 2017-ig megvalósulhat a mélygarázs és a felette lévő közpark. Hozzátette, bízik abban, hogy a Széll Kálmán tér felújítása is határidőre befejeződik. Gül baba türbéje és a környező parkok, utcák 2,5 milliárd forintból újulnak meg és számos más intézményi rekonstrukciót, energetikai fejlesztést is támogatott a kormány a városrészben. A II. kerületet a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő területének nevezte, és hangsúlyozta, 2008 óta költségvetési hiány nélkül működik.

Mi épül?sportberuházásokPesthidegkútII. kerület

Hírlevél

Hirdetés