2024.05.23, Csütörtök
Német áruszállító cég húzza Csepel gazdaságát

Német áruszállító cég húzza Csepel gazdaságát

MTI

2016.07.05. 12:20 - Antal Zsófia

Október óta épül a Metrans új konténer terminálja Csepelen, most pedig félmilliárd forint támogatással is hozzájárulnak a budapesti kerület sikeréhez.

Hirdetés

Fejlesztési megállapodást kötött a Metrans Konténer Kft. a csepeli önkormányzattal: félmilliárd forint közérdekű városfejlesztési támogatással segíti a 21. kerület közlekedésfejlesztését és gazdaságélénkítését. Az erről szóló megállapodást hétfőn írták alá.

A Metrans a német HHLA AG magyar leányvállalata. A hétfői közlemény szerint a cég legalább 200 új munkahelyet hoz létre Csepelen, emellett beszállítói lehetőségeket teremt a csepeli vállalkozások számára, figyelembe véve a környezet és a helyben élők érdekeit. Nemzetköi kapcsolataikat kihasználva részt vesznek további befektetők Csepelre vonzásában is.

Jelenleg a Metransnak évi 170 ezer konténer forgalma van Magyarországon, ám tavaly októberben történt meg az alapkőletétel annál a konténer terminálnál, amelyet a cég 35-50 millió euró befektetésével, saját erőből épít Csepelen. Ha elkészül, a konténer forgalom 250 ezerre emelkedik és havi 250 vonatot tudnak majd kezelni. A 165 ezer négyzetméteres új terminálon lesz konténerjavító, és tárolni tudják a hűtőkonténereket is. A Metrans a városfejlesztési támogatáson túl vállalta, hogy új konténer termináljába csak a reggeli és délutáni csúcsidőn kívül fogja a vonatokat indítani.

A Metrans Csepel látványterve (benkodesign.hu)

Klaus-Dieter Peters, a HHLA AG vezérigazgatója szerint a 2017 első negyedévében megnyíló terminál lesz a cég negyedik szárazföldi csomópontja. Hat vágányon rakják át az árut, és két vágányon jutnak az üres konténerek a tárolóba. Tervük a trimodális szállítás megteremtése, vagyis, hogy a Dunát is bekapcsolják a konténerszállításba a vasúti- és a kamionforgalom mellett.

Galéria

Mi épül?áruszállításCsepel

Hírlevél

Hirdetés