2024.03.19, Kedd
Ezekkel a lépésekkel halad az M85-ös Sopront elkerülő szakaszának építkezése
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ezekkel a lépésekkel halad az M85-ös Sopront elkerülő szakaszának építkezése

magyarepitok.hu, Soproni Téma

2021.02.25. 08:03 - Szabó Ákos

A gyorsforgalmi úton a Dömper, a Subterra-Raab és a Pannon-Dobrastav is dolgozik.

Hirdetés

Tavaly decemberben adták át a Sopront az ország gyorsforgalmi úthálózatába bekapcsoló M85-ös út Csornától Sopron-kelet csomópontig érő szakaszát, mellyel jelentősen felgyorsult a város közlekedése. Azonban a munkálatok még nem álltak le, a beruházás egészen az országhatárig tartó pályaíven és kiegészítő elemekkel halad.

 

 

A már korábban megkezdett Sopron kelet és Fertőrákos közötti 6,4 kilométeren szintén a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. konzorciuma építkezik. Emellett tavaly megkezdték az út osztrák határig tartó folytatásán is a munkát, ahol szintén ez a két vállalat dolgozik, ezúttal a Pannon-Dobrastav Kft.-vel hármas konzorciumban. Itt a munka a többi ütemmel ellentétben idén rajtolt el, a főbb feladatok pedig

  • egy közel 4 kilométeres négysávos pálya kiépítése, egy 780 méter hosszú alagúttal és két híddal;
  • Sopron északnyugati elkerülőjének kiépítése, összesen 3,6 kilométer újépítésű utat átadva;
  • valamint a 84-es főút már eddig is használt négysávos szakaszának felújítása egészen a határátkelőig.

 

Sopron közlekedése még tovább fejlődik

A legelső, 6,4 kilométeres szakaszról ismét érkezett információ: a Soproni Témában írtak a munkák állásáról a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztó Zrt. (NIF) tájékoztatása alapján. Eszerint ezen a szakaszon a nagytömegű földmunkák már befejeződtek, az egyes pályaszerkezeti rétegek kialakítására át lehetett térni. A vadvédő kerítés és az üzemi hírközlési hálózat építése, valamint a növénytelepítés is előre haladt.

A Pihenőkereszt térségében, az ott élők nyugalma érdekében zajvédő fallal adják majd át a fejlesztést.

A Soproni Téma írt még az északnyugati elkerülő munkáiról is: itt arról számolt be a lap, hogy elkészültek egy szintbeli vasúti átjáró kiépítésével és a fénysorompónál is megkezdődött már a próbaüzem.

ÚtépítésDömper Kft.M85-ösNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Subterra-Raab Kft.Pannon-Doprastav Kft.SopronFertőrákoselkerülő útgyorsforgalmi utakútépítés

Hírlevél

Hirdetés