2024.07.13, Szombat
Ötmilliárdból épül meg az újpesti vásárcsarnok és rendezvényközpont

Ötmilliárdból épül meg az újpesti vásárcsarnok és rendezvényközpont

2015.09.28. 18:23 - Oltyán József

Az UV Újpesti Vagyonkezelő Zrt. által a Szent István téri vásárcsarnok és rendezvényközpont tervezésére és felépítésére meghívott vállalkozók közül a Hídépítő-Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft. és a Kalotherm Építőipari Zrt. lett a nyertes - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Hirdetés

A nyertesek - mint legalacsonyabb összegű ajánlattevők - nettó 5 milliárd 70 millió forintért végzik el a munkát.

Az épületben 2 szinten 120 férőhelyes mélygarázs, továbbá 15 olyan feltöltő hely lesz, ahonnan a piacot látják el áruval. Efölött helyezkedik el 2 szinten az élelmiszerpiac és - szintén 2 szinten - a kulturális rendezvényközpont. Ez utóbbi 1250 álló- és 521 ülőhellyel rendelkezik, míg a kistermek befogadóképessége 240 fő. A teljes épület - a piac és a kulturális központ együtt - 4160 fő befogadására alkalmas.

A feladat két részből állt, ezekre külön-külön lehetett ajánlatot tenni. Az első rész a közműépítés és az útépítés, ezt a becsült 1,3 milliárd forinttal szemben 1 milliárd 83 millió forinttal nyerte el a Hídépítő-Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft.

A második rész a tervezést és az egyéb kivitelezést foglalta magában, ezt a Kalotherm Építőipari Zrt. nyerte 4 milliárd forint helyett 3 milliárd 987 millió forinttal.

Az első részre ajánlatot tett még közösen a SWIETELSKY Magyarország Kft. és a West Hungária Bau Kft., továbbá egyedül a STRABAG MML Kft. is.

A második részre pedig szintén a SWIETELSKY Magyarország Kft - West Hungária Bau Kft. kettőse, továbbá a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. tett ajánlatot.

Mi épül?piacokÚjpestHBM Kft.Kalotherm Építőipari Zrt.

Hírlevél

Hirdetés