2024.06.19, Szerda
Páratlan perspektívát hoz a soproni turisztikai fejlesztés

Páratlan perspektívát hoz a soproni turisztikai fejlesztés

kisalfold.hu

2016.05.25. 13:05 - Hegedűs Gergely

A Károly-kilátó mellett múzeum, oktatóterem és állatsimogató park létesül, és kiépül egy a lombkorona szintjén futó útvonal.

Hirdetés

Új épületet emelnek Sopronban a Károly-kilátó melletti egykori büfé helyén – írja a kisalfold.hu. A leendő faborításos tömb több funkciót is ellát.

A mintegy százmillió forintos beruházás eredményeképpen az alsó szinten ötven férőhelyes, modern technikai eszközökkel felszerelt oktatóterem jön létre. A terem szorosan kapcsolódik az épületben kialakítandó interaktív múzeumhoz, ami az erdő élővilágát, vadgazdálkodását hivatott bemutatni. Az új épületben büfé is üzemel majd, átadása nyár végén várható. A létesítmény a neves vadbiológusról, dr. Kőhalmy Tamásról (1936–2003) kapja a nevét.

A parkerdő további fejlesztéseként egy országosan egyedülálló tanösvény épül majd a Károly-kilátó térségében, melynek útvonala a lombkorona szintjén fut páratlan perspektívát nyújtva. Az útvonal alatt állatsimogató parkot hoznak létre. A lombkorona-tanösvény projekt mintegy 120 millió forintba kerül, és várhatóan 2017-ben lesz az átadása.

Mi épül?turizmuskilátókSopronmúzeum

Hírlevél

Hirdetés