2024.06.25, Kedd
Sopron is bekapcsolódik a gyorsforgalmi hálózatba

Sopron is bekapcsolódik a gyorsforgalmi hálózatba

2016.05.12. 16:40 - Hegedűs Gergely

Az Utiber, a Főmterv és az Unitef tervezi az M85-ös 63 kilométeres szakaszát, ami által a korábban Csornáig megépült gyorsforgalmi út eléri Sopront és az országhatárt.

Hirdetés

Nettó 2 milliárd 98 millió forintos ajánlattal az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Főmterv Zrt. és az Unitef'83 Zrt. közös ajánlata nyerte az M85-ös gyorsforgalmi út Csornától az országhatárig tartó utolsó szakaszának tervezését - közölte a Napi.hu.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény szerint a nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. írta ki. Szintén közös ajánlattal pályázott a Roden Mérnöki Iroda Kft. és a Tura-Terv Mérnökiroda Kft.

A Csornától induló mintegy 63 kilométeres szakasz Peresztegen valamint a Sopron keleti csomóponton át éri el az országhatárt. Az M85-ös új szakasza kétszer két forgalmi sávos gyorsút lesz. A 85-ös út Csornát kelet-nyugati irányban elkerülő szakaszának májusban indult el a kivitelezése.

A kormány stratégia célja, hogy a közeljövőben minden megyei jogú város elérhetővé váljon gyorsforgalmi úton, jövőre összesen 280 milliárd forint jut közúti fejlesztésekre, a folyamatban levő projektekről itt számoltunk be.

(portfolio.hu)

Galéria

ÚtépítésM85-ös

Hírlevél

Hirdetés