2024.03.19, Kedd
Nagy múltú sportegyesület pályáit újította fel a Mapei
Mapei

Nagy múltú sportegyesület pályáit újította fel a Mapei

Mapei

2019.04.11. 09:36 - Gyöngyösi Klaudia

Az 1888-ban alapított Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) Sportegyesületben a felújításokhoz a Mapei melegburkolati termékeit alkalmazták.

Hirdetés

Két pályát újított fel Mapei termékekkel a Szerva-Bár Kft. Budapesten a Magyar Testgyakorlók Köre - közismertebb nevén MTK - klubnak. Mivel a Szerva-Bár már hosszú ideje partnere a cégnek, ezért speciális módon alkalmazta a melegburkolati megoldásokat a két pálya munkálatai során. A Mapei termékekkel elkészült két pálya összterülete 1040 négyzetméter.

 

Először megfelelő alapot kellett létrehozniuk a kivitelezőknek

A röplabdacsarnokban a munkát a meglévő hajópadló-burkolat elbontásával kezdték, ahol egy lengőszerkezetes alépítményt is el kellett távolítani. A vívócsarnok régi burkolata elöregedett PVC-típusú volt, amit szintén visszabontottak a kivitelezők. Eközben mindkét helyszínen feltárták a betonaljzatot és új lengőszerkezetes alépítményre cserélték.

Mivel itt a betonaljzatok egyenetlennek voltak, a lengőszerkezet szintezését a támaszkodó pontok alá helyezett lemezkékkel oldották meg. Ez lehetővé tette, hogy az új sport-PVC burkolat megfelelően sík és egyenletes felületre kerüljön kiépítésre.

 

Profi termékeket használtak fel

  • A vékony, rétegelt lemezből készült szintezőlemezkék összeragasztására az ULTRABOND 333 ragasztóanyagot alkalmazták.
  • A lengőszerkezetes alépítmény teherelosztó lemezei közötti hézagok kitöltésére a PLANIPATCH és LATEX PLUS termékek kombinációjára esett a választás.
  • A Grabosport Extrem sport-PVC burkolat ragasztására az ULTRABOND ECO V4SP Mapei ragasztót alkalmazták a kivitelezők.

 

 

A Szerva-Bár Kft. vezetője, Gemza Szabolcs, a kivitelezst követően így nyilatkozott:

„1995 óta foglalkozom melegburkolással és 3-5 éve dolgozom a Mapei termékeivel. Véleményem szerint ezek a legtartalmasabb, leginkább felhasználóbarát termékek, és a kiszolgálást is szeretjük. Megtaláltuk azt a gyártót és céget, amelyikkel mindig elégedettek vagyunk.”

Mapei Kft.Technológiaépítőipari cégeksportcsarnokinnováció

Hírlevél

Hirdetés