2024.05.19, Vasárnap
Újabb zöld irodaházat adott át a Market

Újabb zöld irodaházat adott át a Market

magyarepitok.hu, portfolio.hu

2016.03.11. 13:44 - Hegedűs Gergely

A magyar építőipari cég elkészült a fenntarthatósági díjat nyert Váci Greens irodakomplexum B épületével, ami márciustól közel 4000 munkavállalónak biztosít irodaterületet. Az épületben a talajhő hasznosításával évente várhatóan 7-8 hónapon át nem kell külső energiát igénybe venni sem a fűtéshez, sem a hűtéshez.

Hirdetés

Átadták a Budapesten a XIII. kerületben épülő Váci Greens irodakomplexum „B” épületét, mely összesen 24.500 négyzetméternyi irodaterületet kínál 6 szinten.

A kivitelező Market Építő Zrt. honlapján az áll, a Váci Greens nem csupán megjelenésében, de „tudásában” is impozánsan kiemelkedik a Váci úti folyosó irodaépületei közül. A projekt épületei nagyon olcsó üzemeltethetőségüknek és alacsony energiafelhasználásuknak köszönhetően hamar óriási népszerűségre tettek szert a piacon.

A portfolio.hu azt írja, az új épületet területének 60%-át már előszerződéssel bérbe vette a GE Infrastructure Hungary Holding Kft., így a Váci Greens márciustól közel 4000 munkavállalónak biztosít irodaterületet.

A Market közleménye kitér arra is, hogy az iroda.hu által szervezett Az Év Irodája verseny szakmai zsűrije a 2015-ös év legjobb új irodafejlesztésévé választotta a Váci Greens tavaly átadott „C” épületét.

Az irodakomplexum a budapesti irodafejlesztések közül elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben. A BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) a világon az egyik legelterjedtebb épületminősítési rendszer a környezettudatos építés területén. A minősítendő fejlesztéseknek 9+1 kategóriában, kategóriánként 4-9 követelménynek kell megfelelniük. Az Excellent szint a legmagasabb BREEAM fenntarthatósági minősítést jelenti.

A fenntarthatóság mértékét jelzi, hogy a Váci Greens "C" és "B" épületeiben az előzetes számítások szerint a talajhő hasznosításával évente várhatóan 7-8 hónapon át nem kell külső energiát igénybe venni sem a fűtéshez, sem a hűtéshez.

A Váci Greens 2011-ben megkapta a Bloomberg „Legjobb Irodafejlesztés” díját is Magyarországon.

A fejlesztés az új épület átadását követően tovább folytatódik, a hatodik épülettömb helyén fekvő régi épület bontásával, valamint a Váci Greens negyedik épületének mélyépítési munkálataival.

A Váci Greens az egyik legnagyobb jelenleg futó budapesti ingatlanberuházás, a teljes irodakomplexum 6 épületből áll majd és eléri a 135 000 négyzetméter teljes bérbeadható területet. A beruházó a belga Atenor Group, a brüsszeli tőzsdén jegyzett csoportnak jelenleg 15 futó projektje van Európában, ezek közül a budapesti Váci Greens a legnagyobb.

Market Építő Zrt.AktuálisingatlanfejlesztésAtenor Groupirodairoda

Hírlevél

Hirdetés