2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Közel jár a befejezéshez az országos útfelújítási program

Közel jár a befejezéshez az országos útfelújítási program

2016.08.15. 10:03 - Hegedűs Gergely

A 172 projektből 45 helyszínt már átadtak az autósoknak, további 98 útszakasznak pedig 80 százalék feletti a készültségi állapota.

Hirdetés

A 2016-os komplex útfelújítási programban 69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg, a munkálatokról a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményben számolt be. A tájékoztatóból kiderült, az összesen 172 projektelemből 121 helyszínen zajlanak, 45 helyszínen pedig mostanra be is fejeződtek a kivitelezési munkálatok. A Magyar Közút Zrt. augusztus eleji jelentése szerint a készültségi szint 98 beruházás esetében már meghaladja a 80 százalékot.

A közleményben az áll, a felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a közúton közlekedők biztonságos közlekedését.

 

Borsodban haladtak a leggyorsabban

A legtöbb projektet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében adták át eddig, ahol a 3-as, 27-es, 37-es és 381-es utak összesen 15 megújult szakaszát már birtokba is vehették az autósok. A képzeletbeli dobogóra Nógrád (10 útszakasz) és Komárom-Esztergom megye (5 útszakasz) fért még fel. A napokban újabb 11 helyszínen érnek el a műszaki átadásig a beruházások Baranya, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében.

 

A folytatáshoz feltételes közbeszerzések

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár arról számolt be, hogy a kormány döntése alapján a Komplex útfejlesztési program 2017-ben is folytatódik. „A Magyar Közút feltételes közbeszerzéseket írhat ki a közúthálózaton jövőre elvégzendő munkákra” – mondta a politikus. „A tervezett beruházások megvalósításához az eljárások eredményének függvényében legfeljebb 100 milliárd forint forrás biztosítható.”

Útépítésútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés