2024.03.29, Péntek
Indulhat a Kisvárdát tehermentesítő útépítés

Indulhat a Kisvárdát tehermentesítő útépítés

magyarepitok.hu

2016.09.21. 10:49 - Hegedűs Gergely

A város déli útja jórészt új nyomvonalon köti majd össze a 4-est és a vásárosnaményi utat, később megépül a nyugati és az északkeleti tehermentesítő útja is.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzéseket közlő TED honlapján megjelent a Kisvárda déli elkerülését biztosító beruházás közbeszerzése. A felhívásból kiderül: a szabolcsi város déli összekötő útja a 4-es főutat és a Vásárosnamény (illetve számos környező település) felé kivezető 4108-as mellékutat köti majd össze.

A leendő kivitelezőnek összesen 3,2 km hosszú kétsávos utat kell megépítenie. Ebből 2,4 km hosszan új nyomvonalon épül ki az út, míg 0,8 kilométeren a meglévő út szélesítése és burkolaterősítése történik az EU által elvárt 11,5 tonnás teherbírásra.

 

Hidat kap a Csicsás-csatorna, mellékutak is megújulnak

A kivitelezés magában foglalja egy 24 méter hosszú vasbeton csatorna híd (a Csicsás-csatorna felett), illetve négy körforgalmi csomópont kiépítését, valamint egy szintbeni vasúti átjáró áthelyezését is.

A beruházás részeként a Kisvárdát a 4-essel déli irányban összekötő 4145-ös mellékút, illetve a már említett 4108-as mellékút is megújul a hozzájuk tartozó kerékpárutakkal együtt.

 

Itt nem ér véget a térség útfejlesztése

A kisvárdai projekt része annak a 81 tagú listának, amit egy kormányhatározatban soroltak fel, és a 2022-ig közútfejlesztési beruházásokat tartalmazza.

A listán Kisvárdát további két fejlesztés érinti: a 4149 számú nyugati összekötő út kivitelezése, illetve a város északkeleti tehermentesítő útjának előkészítése.

ÚtépítésútépítésKisvárda

Hírlevél

Hirdetés