2024.04.20, Szombat
Elkészült a 3-as főút felújításával a Colas és a HE-DO
hatvanonline.hu

Elkészült a 3-as főút felújításával a Colas és a HE-DO

MTI, hatvanonline.hu

2016.11.18. 09:58 - Antal Zsófia

Több mint 25 kilométeren újult meg a 3-as Heves megyében Gyöngyös és Pest megye határa között.

Hirdetés

A 2,5 milliárd forintos állami forrásból Pest megye határa és Gyöngyös között három szakaszon, a HE-DO Kft. és a Colas Út Zrt. kivitelezésében megvalósult fejlesztést csütörtökön adta át Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára Hatvanban.

kép: internet.kozut.hu

A Magyar Közút tájékoztatása szerint a 3-as főút három szakaszban került felújításra:

  • a megyehatártól a 21-es főúti csomópontig (beleértve Hatvan átkelési szakaszát) több mint 4 kilométeren a Colas Út Zrt. kivitelezésében,
  • Hatvan belterületi szakaszán több mint 2 kilométeren a Colas Út Zrt. kivitelezésében,
  • a Hatvan és Gyöngyös települések közötti szakaszon több mint 18,5 kilométeren a Colas Út Zrt. és a He-Do Kft. kivitelezésében.

Szabó Zoltán, a közútkezelő Heves megyei igazgatója az ünnepélyes átadón ismertette, hogy a beruházás keretében több mint 33 ezer tonna aszfalt felhasználásával új kopóréteget kapott az úttest, felújították az árkokat és átereszeket, illetve az útbekötéseket, valamint forgalombiztonságot növelő fejlesztések valósultak meg.

kép: hatvanonline.hu

Ezen az úton közlekedik egész Hatvan forgalma, erre járnak dolgozni a nagyvállalatok alkalmazottai. Gyöngyös felé a 2x2 sávos szakasz korábban már kezdett életveszélyessé válni. Fontos Nagyréde, Kerekharaszt és Hort számára is a megújulás. „Az új út hírére megerősödtek a tárgyalások egy tésztaüzem letelepedéséről az M3-as és Kerekharaszt közé” – mondta el Szabó Ádám, Kerekharaszt polgármestere. Horton sárga felfestéssel az út mindkét oldalán kerékpársávot alakítottak ki" – tette hozzá Kerek Oszkár polgármester.

ColasHE-DOÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.HatvanGyöngyösHeves megye

Hírlevél

Hirdetés