2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Egy hónap múlva indulnak Eger gyorsforgalmi bekötésének a munkái
(képek: NIF)

Egy hónap múlva indulnak Eger gyorsforgalmi bekötésének a munkái

mti, magyarepitok.hu

2017.04.06. 10:24 - Hegedűs Gergely

Az északi ütemre még keresik a kivitelezőt, a déli összekötő és az andornaktályai elkerülő viszont már májustól épül az M25-ös projektjében.

Hirdetés

Az andornaktályai elkerülő út építésével, illetve az M25-ös és a 25-ös utat összekötő 252-es út rekonstrukciójával májusban elkezdődik Eger gyorsforgalmi elérhetőségének kivitelezése. A részletekről Karcagi Orsolya, a NIF kommunikációs igazgatója számolt be az MTI-nek.

A projektnek köszönhetően az M3-as autópályát az új nyomvonalon épülő, kétszer két sávos, 19 kilométeres M25-ös út köti majd össze Egerrel. A különszintű csomópontokkal épülő M25-öst két ütemben alakítják ki, a 4 kilométer hosszú északi ütem kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van, eredményes eljárás esetén ott nyáron megindul az építkezés. A 15 kilométer hosszú déli ütemre vonatkozó kiviteli közbeszerzési eljárás várhatóan májusban jelenhet meg.

Az M25-öshöz kapcsolódóan kiépül a 2502-es út Andornaktályát elkerülő szakasza is, valamint létrejön a kétszer egy sávos 252-es út Eger déli határában, ami az épülő M25-ös utat köti majd össze a meglévő 25-ös úttal (utóbbi kettő világoskékkel az ábrán). Utóbbi két szakaszt külön ütemezésben kivitelezik, ezért kezdődhet már el májusban az építésük.

ÚtépítésEgerM25-ös

Hírlevél

Hirdetés