2024.04.19, Péntek
Ezeket a településeket érinti a Magyar Közút hídfejlesztési csomagja
(A Maros hídja Makónál - szeretlekmagyarorszag.hu)

Ezeket a településeket érinti a Magyar Közút hídfejlesztési csomagja

magyarepitok.hu

2017.08.29. 16:42 - Hegedűs Gergely

Többek közt a pécsi közlekedés egyik legfontosabb hídja és a 43-as út Makóra bevezető Maros-hídja is megújul, Baja mellett pedig új híd épül.

Hirdetés

Jelentős hídfelújítási programot indított el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A TED-en megjelent felhívás szerint a közútkezelő országszerte hat közúti híd fejlesztéséhez keres kivitelezőt.

A Bács-Kiskun megyei Baja határában a Szeremlére vezető úton a Ferenc-csatorna hidat egy új híddal váltják ki. Itt a meglévő híd bontása mellett egy 47 méteres hidat kell építeni félpályás forgalomterelés mellett.

A baranyai megyeszékhelyen Pécsett a belvárost a kertvárossal összekötő 374 méteres Árpád-híd újul meg. A vasút felett átívelő, helyiek által csak egypúpúnak nevezett híd teljes felújítást kap. Korábbi sajtóhírek szerint a jelentős forgalmat lebonyolító híd meglehetősen rossz állapotban van.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Sajó folyó felett két hidat is érint a projekt. A Sajópüspöki melletti Sajó-hidat (50 méter) átépítik. A 25-ös út szlovák határhoz (Bánréve) közeli végénél található hídon a felszerkezet cseréje történik meg. Teljes felújítást kap ugyanakkor a kesznyéteni Sajó-híd (86 méter) a Tiszaújváros melletti faluból kivezető közúton.

Csongrád megyében a 43-as főút Makóra bevezető, 112 méteres Maros-hídja újul meg sarucsere és a dilatációs szerkezet cseréje által.

Fejér megyében a mezőkomáromi Sió-híd a teljes felújítás mellett szélesítést és erősítést is kap a Dég-Som összekötő úton a 12+040-es kilométerszelvénynél.

ÚtépítésBajahídépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.MakóPécsSajópüspökiKesznyétenMezőkomárom

Hírlevél

Hirdetés