2024.04.19, Péntek
10 kilométernyi kerékpárút épülhet Pécsett
pecsma.hu

10 kilométernyi kerékpárút épülhet Pécsett

pecsiujsag.hu, magyarepitok.hu

2017.11.28. 14:14 - Szabó Ákos

A város biciklis közlekedést a tervek szerint négy ütemben fejlesztik, az első beruházásban a Zsolnay Kulturális Negyed és a Budai vám között kezdődik el a munka jövő márciusban.

Hirdetés

Négy ütemben folytatódnak Pécsett a kerékpárút-fejlesztések, miután a város önkormányzata legutóbbi képviselő-testületi ülésén rábólintott a tervezetekre. A megyekszékhelyen 2014-ben már összekapcsolták a Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti campusát a Zsolnay Kulturális Negyeddel, a tervek szerint hosszú távon kerékpárutakkal kötnék össze Pécs különböző városrészeit is – írja a pecsiujsag.hu.

 

Márciusban kezdődhet meg a munka

A kulturális negyed és a Budai vám között egy 1,9 kilométeres szakaszon alakítanak ki közvetlen biciklis összeköttetést, mintegy bruttó 160 millió forintnyi uniós támogatással. A kivitelezéshez szükséges tervek ennél a beruházásnál már megvannak, a közbeszerzési eljárás folyamatban van, a munka várhatóan jövő márciusban kezdődhet el.

A pécsi Kertvárost a Belvárossal egy 4,5 kilométeres kerékpárúttal tervezik összekapcsolni bruttó 322 millió forintból, melynek lesz egy pár száz méteres kitérője Tüskésrét felé is. Ennél a beruházásnál az engedélyezési eljárás van folyamatban, várhatóan jövő ősszel írják ki a közbeszerződési pályázatot.

A Nagy Imre út fejlesztése keretében 1,4 kilométernyi kerékpárút épülhet, és az Északmegyer és a Füzes dűlő útfejlesztéséhez köthető tervezett beruházáshoz is kapcsolódik 3 kilométernyi kerékpárút kialakítása. Mindkét projektnél szintén jövőre kezdődik engedélyeztetési eljárás a tervek szerint.

 

 

ÚtépítésútépítéskerékpárútPécs

Hírlevél

Hirdetés