2024.04.17, Szerda
Elkészült az ünnepekre az M1-es győri csomópontjával a Strabag
Fotók: nif.hu

Elkészült az ünnepekre az M1-es győri csomópontjával a Strabag

nif.hu, magyarepitok.hu

2017.12.22. 16:38 - Szabó Ákos

Győr egyik legveszélyesebb csomópontját tették biztonságosabbá, a 83-as út és az M1-es autópálya találkozásánál körforgalmakat alakítottak ki.

Hirdetés

Átadták Győrben az M1-es autópálya és a 83. számú főút kapcsolódási pontjánál található több körforgalmas csomópontot csütörtök délután, amivel egy fokozottan balesetveszélyes útszakaszt tettek biztonságosabbá. A fejlesztés egy összesen mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás részeként valósult meg, amelyet a Strabag Építő Kft. kivitelez a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából.

 

 

Miután a kormány tavaly négy határozatban rendelkezett arról, hogy kétszer kétsávossá kell fejleszteni a 83-as főutat Győr és Pápa között úgy, hogy a járművek 110 kilométer/órás sebességgel haladhassanak rajta, a munkát Győrnél megkezdték. A beruházás során 1 kilométer hosszon a meglévő 2X1 sávos útból 2X2 sávos út készült fizikai elválasztással.

 

 

Tovább haladnak a munkálatok

Az M1 autópálya és a 83 sz. főút keresztezésénél és a Mérföldkő utcánál található csomópontokat ezután szintén körforgalomú csomóponttá építik át, az M1 autópálya Mosonmagyaróvár felőli lehajtójában pedig közvetlen ág épült ki Pápa felé. 

Az átadás alkalmából Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese felhívta a figyelmet arra, hogy a helyszínen a biztonságos közlekedés fokozottan fontos.

Galéria

GyőrStrabagÚtépítésútépítésM1-es autópálya83-as főút

Hírlevél

Hirdetés