2024.03.28, Csütörtök
Iparterület-fejlesztésekkel készülnek az R67-es út érkezésére Kaposváron
A Videoton Ipari Park (kaposvarmost.hu)

Iparterület-fejlesztésekkel készülnek az R67-es út érkezésére Kaposváron

mti

2017.12.11. 09:16 - Szabó Ákos

A Somogy megyei városban elkészültek egy 1,2 milliárd forintos infrastruktúrabővítő projekt első két részével.

Hirdetés

Átadták Kaposváron a modernizált Videoton Ipari Parkot és a szintén megújult Raktár utcai iparterületet – derül ki a Somogy megyei város önkormányzat sajtóközleményéből. A beruházásokat márciusban jelentették be a város átfogó fejlesztésére irányuló 171 milliárdos Németh István Program első lépéseként.

 

Új ipari beruházásokat várnak

A tavasszal ipari infrastruktúrabővítésre elkülönített 1,2 milliárd forint feléből valósult meg a mostani beruházás. Ennek során az érintett területeken

  • új utakat és járdákat építettek,
  • felújították a közvilágítást,
  • buszmegállókat alakítottak ki
  • és biztosították a csapadékvíz megfelelő elvezetését.

Azért is fontos a most befejezett projekt, mert település így jobban tud készülni a várost az M7-es autópályával összekötő, R67-es gyorsforgalmi út elkészültével remélt ipari befektetésekre. Az útépítési projekt munkálatai a Strabag Építő Kft., Strabag AG és a Soltút Kft. alkotta konzorcium kivitelezésében kezdődtek el novemberben.

 

Még két iparterületet újítanak meg

Az útfejlesztéssel nyíló lehetőségekre Kaposvár régi ipari zónái megújításával reagál - derült ki a városvezetés közleményéből. A most átadott 600 milliós projekt után is folytatják a munkát. A beruházássorozat a Raktár utca és az Izzó utca mellett a Kanizsa utca környékét és a volt SÁÉV-telepet érinti, ezen négy helyszínen összesen több mint 200 vállalkozás működik.

 

Útépítésútépítésipari parkKaposvárR67-es út

Hírlevél

Hirdetés