2024.04.18, Csütörtök
A Strabag újítja fel az M0-s déli szakaszát
kormany.hu

A Strabag újítja fel az M0-s déli szakaszát

ted.europa.eu

2018.01.11. 10:57 - Antal Zsófia

11,5 kilométer hosszan cserélik nagy szilárdságú betonburkolatra az aszfaltot, az IKOP által támogatott projekt költsége több mint 27 milliárd forint.

Hirdetés

Elindulnak az M0 gyorsforgalmi út déli szektorának rekonstrukciós munkálatai, az M6-os autópálya és az 51 sz. főút között. A nettó 27,288 milliárd forint értékű szerződést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. a STRABAG Építő Kft. és a STRABAG AG konzorciumával kötötte meg, a projekt az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) terhére jön létre.

A konzorcium feladata a meglévő autóút aszfalt burkolatú bal pályájának rekonstrukciója, valamint nagy szilárdságú, kétrétegű, mosott felületű, 26 cm vastag beton burkolat kiépítése az említett 11,5 kilométer hosszú szakaszon. Ahogy azt a projektről szóló korábbi cikkünkben írtuk, a fokozott terhelésű útszakaszokon a beton nagyobb teherbírása és kisebb mértékű nyomvályúsodása - ezáltal hosszabb élettartama - miatt éri meg az aszfalt burkolatot betonra cserélni.

A pálya ezen szakasza 3 sáv + leállósáv felosztású, 14,75 méter széles burkolattal. A betonpálya becsült nagysága 150 ezer m2. A szakaszon három különszintű csomópont, egy pihenőhely, valamint tíz felüljáró és két aluljáró található, ezek szintén felújításra kerülnek. Megtörténik továbbá a vízelvezetés és a forgalomtechnika rekonstrukciója, valamint védőkerítés és zajárnyékoló fal épül.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)StrabagÚtépítésútfelújításM0-ás

Hírlevél

Hirdetés