2024.04.23, Kedd
Kerékpárúton is megközelíthető lesz a nagycenki kastély
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Kerékpárúton is megközelíthető lesz a nagycenki kastély

magyarepitok.hu

2018.05.25. 11:50 - Szabó Ákos

A Széchenyi-kastélyról ismert Győr-Moson-Sopron megyei települést Pereszteggel kötik össze egy új kerékpárúttal.

Hirdetés

Fejlődik a Pereszteg és Nagycenk közötti közlekedési kapcsolat, az egymástól légvonalban mintegy 4 kilométerre található két község között bicikliút épül – derül ki a közbeszerzési adatokból. A mintegy 200 millió forintos projektet a helyi érdekeltségű, peresztegi központú VIAT Kft. kivitelezi az uniós Terület- és Településfejelsztési Operatív Program (TOP) támogatásával.

 

A nagycenki Széchenyi-kastély (kirandulastippek.hu)

A beruházás során egy közel 3 kilométernyi útszakaszt alakítanak ki, melynek nyomvonala a több mint 250 éves Széchenyi-kastélynak otthont adó Nagycenk külterületén, a Vízálló dűlő eddigi földútja helyén halad majd. Itt a 3 méter széles út mindét oldalán fél méter széles padkát alakítanak majd ki, illetve ahol szükséges, a tervezett pályaszerkezet alatt georácsot, vagy geotextíliát helyeznek el, valamint talajcserét végeznek el a stabilitást biztosítására.

 

Új híd épül a két település között

A bicikliút emellett a nagycenki Fő utcai településhatár és a 8269-es számú közút között, illetve az út 1+788,00 km - 3+311 km szelvények közötti szakaszánál is halad majd. Itt 2,75 méter széles gyalog- és kerékpáros közlekedésre alkalmas szakaszt adnak át.

A projekt részeként az Ikva patak felett a jelenleg használt közúti híd mellett kerékpáros hidat is építenek, melyet a két község közötti  gyalogosforgalom is igénybe vehet majd.

Útépítésépítőipari cégekkerékpárúthídépítésNagycenkPeresztegVIAT Kft.

Hírlevél

Hirdetés