2024.04.23, Kedd
Elkezdődik a Szeged-Ópusztaszer kerékpárút építkezése
fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu (illusztráció)

Elkezdődik a Szeged-Ópusztaszer kerékpárút építkezése

magyarepitok.hu, delmagyar.hu

2018.06.11. 11:39 - Szabó Ákos

Az út első, Szeged és Sándorfalva közötti szakaszát a Colas kivitelezésében alakítják ki, a beruházásban egy híd is épül.

Hirdetés

Összesen 17 kilométernyi kerékpárúttal kötik össze Szegedet Sándorfalván és Dócon keresztül Ópusztaszerrel, miután mind a négy település még tavaly megszerezte a szükséges forrásokat. Most az új útvonal szegedi szakaszán kezdődnek meg a munkálatok: a kivitelezést a Colas Út Zrt. vállalta el – derül ki a közbeszerzési adatokból.

A szegedi részprojekt során az összesen 17 kilométeres új kerékpárút több mint 6 kilométerét építik meg nettó 375 millió forintos költséggel. A fejlesztés az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával valósulhat meg.

 

Hidat is kapnak a kerékpárosok

A most induló beruházásban Szegedről kiindulva egy 5,2 kilométernyi új, kétirányú szakaszt építenek 2,5 méteres szélességgel. Ezt követően majd az M43-as csomópontnál a már elkészült útpályán egy 1 kilométeres szakaszon is kialakítják a kerékpárutat forgalomtechnikai eszközökkel és két kerékpáros közúti átvezetést is kiépítenek.

Az útvonalat az Algyői főcsatornát átszelő előregyártott vasbeton híd fejezi majd be. Emellett a projektben kiépítenek még két kerékpáros pihenőhelyet is. Sor kerül még a csapadékelvezetési, kertépítészeti és egyéb forgalomtechnikai munkálatokra is.

 

Biztoságosabb lesz a közlekedés

 

A kerékpáros közlekedés korábbi helyzete (delmagyar.hu)

A fejlesztéssel közelebb kerül a megvalósuláshoz a Szeged-Ópusztaszer közötti közvetlen biciklis közlekedési kapcsolat. Ezzel mind a helybelieknek, mind pedig a turistáknak is hasznos beruházásra kerül sor. A jelenleg a kerékpáros közlekedésnek balesetveszélyes útvonalat jóval biztonságosabban használhatják majd az utazók.

ColasÚtépítéskerékpárútSzegedTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)ÓpusztaszerDócSándorfalva

Hírlevél

Hirdetés