2024.06.18, Kedd
Jelentős uniós támogatást kapott az M4-es legkeletibb szakasza

Jelentős uniós támogatást kapott az M4-es legkeletibb szakasza

mti, magyarepitok.hu

2018.06.01. 08:33 - Hegedűs Gergely

A 82 milliárd forintos forrást elnyerő, közel 30 kilométeres szakasz 2020 márciusára épül meg a Duna Aszfalt, az A-Híd és a Hódút kivitelezésében.

Hirdetés

Az unió kohéziós alapjából 265 millió eurót (mintegy 82 milliárd forint) fordíthat Magyarország az M4-esnek az országhatárig vezető szakaszára. Az Európai Bizottság bejelentése a Berettyóújfalu és Nagykereki közötti szakaszra vonatkozik, melynek kivitelezést tavaly júliusban kezdte meg a Duna Aszfalt Kft., a Hódút Kft. és az A-Híd Zrt.

A 29,5 kilométeres szakasz két ütemben, összesen nettó 98,2 milliárd forintos szerződéses értéken jön létre. Többek közt egy autópálya-mérnökség, egy autópálya-rendőrség, illetve a Berettyó-folyó és a Dusnok-patak feletti hidak kivitelezése is a benne van a projektben. Az építkezés befejezése 2020 márciusára várható.


Az M4-esnek és az M3-asnak egyaránt fontos

A mostani bejelentésnél Corina Cretu, a regionális politikáért felelős uniós biztos elmondta, a beruházásnak köszönhetően kevesebb mint 2 óra 40 perc alatt lehet majd eljutni Budapesttől a román határig. „Elsőként a magyar és a román lakosság profitál az autópálya adta előnyökből, de végső soron minden európainak és az egész európai gazdaságnak előnyére lesz” – értékelt a román politikus.

A most szóban forgó szakasz nemcsak az M4-es leendő szakaszaihoz, hanem az M35-ös autópálya Debrecen utáni, épülőben levő szakaszához is csatlakozik a Debrecen-Berettyóújfalu csomópontnál; így végső soron az M3-asnak is kapcsolatot ad a magyar-román határhoz.


Hogyan áll össze az M4-es teljes útvonala?

A 4-es főutat kiváltó M4-es párhuzamosan zajló beruházások által válik négysávossá. Az alábbi beruházások által ér el Budapesttől a román határnál fekvő Nagykerekiig:

A-Híd Zrt.Duna Aszfalt Zrt.Hódút Kft.ÚtépítésM4-esM35-ös autópályaBerettyóújfaluNagykereki

Hírlevél

Hirdetés