2024.04.16, Kedd
Kaotikus csomópontot tesz rendbe ez a kaposvári fejlesztés
kapospont.hu

Kaotikus csomópontot tesz rendbe ez a kaposvári fejlesztés

kapospont.hu, kaposvar.hu, magyarepitok.hu

2018.06.27. 15:49 - Hegedűs Gergely

A somogyi város évek óta hiába kereste a megoldást egyik fő kivezető útjának kulcspontjára, egy 400 millió forintos beruházásban megérkezik a megoldás.

Hirdetés

Biztonságosabbá teszik Kaposváron a Tüskevár városrész veszélyes csomópontját. A Kanizsai utca és a Jutai út vasúti átjáróval is terhelt kereszteződése nehezen átlátható, ráadásul sűrű a kamionforgalma, így az autósok mellett a kerékpárosok és a gyalogosok számára is rendkívül veszélyes. A Jutai út a város egyik kivezető útjának számít, a mérések szerint a csomópontnak óránként 400 autót kell átbocsájtania, egy-egy autósnak átlagosan másfél-két percet is kell várakoznia, még sincs itt lámpa. Már évek óta keresik rá a megoldást, korábban civil szervezetek is szorgalmazták az átépítését.


Mi minden történik a beruházásban?

A vasúti fénysorompó nem teszi lehetővé, hogy körforgalmat építsenek, bár eredetileg ez volt a terv. A kereszteződés így közlekedési lámpát kap, eközben haladó- és kanyarodó sávokat is kialakítanak az autók és a biciklik számára, de gyalogátkelőhelyek és járdaszigetek is épülnek.

Mintegy 260 méteren kerékpárút és kerékpársáv jön létre, és az útpálya is megújul 230 méteren, csatlakozva a más beruházás keretében megvalósuló útfelújításokhoz és kerékpáros fejlesztésekhez.

Mindezek mellett korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést és a közvilágítást.

Előtte:
 

Utána:
 


Megújul a korábbi építőipari telep is

Kaposvár a 400 millió forintos projektre százszázalékos vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a TOP keretében. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester a fejlesztésről elmondta, hogy a Németh István-program részeként valósul meg.

A város a beruházást a MÁV-val  konzorciumban végzi, és a közelben fekvő volt SÁÉV-telep (a korábbi Somogy Megyei Állami Építőipari Vállalat) külső felújítása is elkezdődik.

közlekedésfejlesztésÚtépítésKaposvár

Hírlevél

Hirdetés