2024.03.28, Csütörtök
Újabb város szabadul meg az áthaladó forgalomtól
Illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Újabb város szabadul meg az áthaladó forgalomtól

magyarepitok.hu, soltvadkert.hu, baon.hu, vira.hu

2018.07.23. 14:55 - Szabó Ákos

A Bács-Kiskun megyei Soltvadkertet teljesen körül fogja ölelni az 53-as és 54-es főutak új elkerülője.

Hirdetés

Egy lépéssel közelebb került Bács-Kiskun megye kétszámjegyű főútjainak egyik fontos fejlesztése: sikeresen lezárult a soltvadtkerti körgyűrű tervezési pályázata – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A fejlesztés során az eddig a városban találkozó 53-as és 54-es utakat terelik majd új pályára, melynek pontos nyomvonalát az UVATERV Zrt. fogja megtervezni.

Az út kialakítása Font Sándor térségbeli országgyűlési képviselő korábbi nyilatkozata alapján várhatóan 2019-2020 között indulhat el, illetve két ütemben valósulhat meg.

 

A beruházás helyszíne.

 

Híd is épülhet

A Soltvadkertet körülölelő 14-18 kilométeres 2x1 sávos útszakasz kivitelezését előkészítő 446 millió forintos projektben többek között elkészítik

  • a tanulmánytervet,
  • a részletes környezeti hatástanulmányt,
  • illetve az engedélyezési- és kiviteli terveket is.

A beruházás során várhatóan hídépítésre is sor kerül.

 

Jelentős forgalmi terheléstől mentesül Soltvadkert

Az 53-as és 54-es út kereszteződését kiváltó projekt a Magyar Közlöny adatai szerint tavaly ősszel került be a kormány 2500 milliárd forintos 2022-ig lezáródó útfelújítási programjába. A várost északnyugat-délkelet, illetve északkelet-délnyugat irányban átszelő főutak áthaladó forgalma már régóta túlságosan nagy mértékben terhelte Soltvadkert infrastruktúráját a település önkormányzati honlapján elérhető információk szerint.

Útépítéselkerülő útútépítésSoltvadkert53-as út54-es út

Hírlevél

Hirdetés