2024.03.19, Kedd
Egy lépéssel közelebb a Nyugati pályaudvar melletti útfelújítás
A Podmaniczky utca érintett szakasza (hampage.hu)

Egy lépéssel közelebb a Nyugati pályaudvar melletti útfelújítás

magyarepitok.hu

2019.01.28. 17:09 - Szabó Ákos

Elkészülnek a Podmaniczky utca egyik legfontosabb szakaszának felújítási tervei.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy kiderült: hogyan fog kinézni a fővárosi belvárosi Bajcsy-Zsilinszky út mentén található Podmaniczky tér egy átfogó rekonstrukciót követően. A budapesti V. kerület önkormányzata által közölt látványtervek szerint az Arany János utcai M3-as metrómegállónak otthont adó közterület parkos kialakítást kap.

 

A Podmaniczky-tér látványterve

Most ugyanezen a környéken haladt előre egy kisebb mértékű, de közlekedési szempontból szintén fontos projekt: a Bajcsy-Zsilinszky utat a Teréz körúttal összekötő pálya, a Podmaniczky út első 350 méterének felújítása. A jelentős forgalmat lebonyolító útvonal korszerűsítéséhez szükséges teljeskörű kiviteli terveket a Via Futura Mérnöki Kft. készítheti el mintegy 14 millió forintos költséggel - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A több troli- és buszvonal által is használt útszakasz rekonstrukciója a BKK Zrt. beruházásában valósul meg.

 

A beruházások által érintett terület.

 

200 éve folyamatosan része Pest életének a megújuló út

A Podmaniczky utca belvárosi szakaszát már Pest, Buda és Óbuda 1873-as egyesülését megelőzően, már az 1820-as évektől is használták az akkor még jelentős részben német anyanyelvű polgárok. Első elnevezése ennek megfelelően Drei Lammer Gasse (Három Bárány utca) volt. 1874-ben kapta meg mai nevét, melyet azóta visel az 1951 és 1990 közötti időszak kivételével, amikor Rudas László utca volt az elnevezése.

 

Az útvonal az 1890-es éveben (Fortepan)
ÚtépítésútfelújításBKKBudapestVia Futura Kft.tömegközlekedés

Hírlevél

Hirdetés