2024.02.24, Szombat
Keleti elkerülő utat kap Szekszárd
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Keleti elkerülő utat kap Szekszárd

mti, magyarepitok.hu

2019.02.03. 12:02 - Hegedűs Gergely

Négymilliárd forintos forrásból épülhetnek utak, kerékpárút és körforgalmak; vasúti átkelő létesül a város keleti részének bekapcsolásához.

Hirdetés

A tolnai megyeszékhely testülete úgy határozott, hogy az önkormányzat eláll egy már elnyert, 2,8 milliárd forint értékű projekt szerződésének megkötésétől, melyet a TOP támogatott. Ezt az összeget most egy nagyobb, négymilliárd forintos projektbe csoportosítja át.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta:

az összegből megtervezik a város mintegy hat kilométeres elkerülő útját, amelyhez Szekszárd keleti részén körforgalmat alakítanak ki.

Korábbi sajtóhírek szerint a város keleti elkerülője az M6-os autópályáról bevezető Keselyűsi út és a városból dél felé kivezető 56-os főút között létesít kapcsolatot. Utóbbi útba az OBI körforgalmánál csatlakozik majd be.

Ugyanebből a forrásból

  • a Keselyűsi úttól a gemenci Keselyűsig 15 kilométer hosszan felújítják az útburkolatot, amely mellett elválasztott, biztonságos kerékpárút épül.
  • Szintén körforgalmi csomópont épül a Tesco áruház és a Park Center csatlakozásánál.
  • Az autósok számára is megnyitják a vasúti átkelőt a Mátyás király utcán, melyet jelenleg kettéválaszt a városon áthaladó vasúti forgalom.

Utóbbi által könnyebb lesz megközelíteni a város keleti részén, a vasúton túl fekvő sportlétesítményeket és iparterületeket.   

Megvalósulnak az eredeti projekt elemei is, köztük az, hogy Szekszárd, Várdomb és Decs között 8,8 kilométer hosszan a Magyar Közút Zrt.-vel konzorciumban felújítják az 5113-as út szakaszait.

közlekedésfejlesztésÚtépítésútfelújításTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Szekszárd

Hírlevél

Hirdetés