2024.04.18, Csütörtök
Hamarosan elkészül az M7-es felett átívelő új híd
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Hamarosan elkészül az M7-es felett átívelő új híd

nif.hu, magyarepitok.hu

2019.06.02. 10:47 - Szabó Ákos

A Duna Aszfalt és a Hazai Építőgép munkálataival a Balaton keleti elkerülője rövidesen eléri az autópályát.

Hirdetés

Legutóbb tavaly számoltunk be cikkben a Balaton keleti vége közelében zajló beruházásról, melynek során az eddig csak Balatonakarattyáig érő 710-es főutat egészen az M7-es autópályáig vezetik el (videóriportot januárban is közöltünk a projektről). A fejlesztésben egy 2,2 kilométeres új szakasz épül a főút és a sztráda találkozásánál, ahol egy csomópontot is kialakítanak. A beruházást a Duna Aszfalt Kft. és a Hazai Építőgép Társulás Kft. konzorciuma kivitelezi.

 

A térképen jól látható a 710-es út hiányzó szakasza, mely hamarosan átadásra kerül.

 

Könnyebb lesz a közlekedés a Balaton mellett

A projektnek azért is nagy a jelentősége, mert a 2008-ban átadott, 17 km hosszú 710-es főút (a 71-es úttal párhuzamosan) elkerüli ugyan Balatonfűzfő, Balatonkenese és Balatonakarattya településeket, ám nem épült ki az M7-esig, ehelyett visszavezették Balatonakarattyára. Ezzel ugyan csökkent a vakációs csúcsforgalomban az útszakaszon rendszeresen kialakuló dugók száma, azonban a hiányzó útszakasz továbbra is gyenge láncszemnek számított: ezt orvosolja a most zajló építkezés.

 

 

Most arról számol be a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), hogy az új autópálya-csomópont részeként kiépülő hídon már a befejező munkálatokat végzik. Emellett a kivitelezési szakasz másik végén, a 710-es főút és a 7205-ös főút csomópontjában a körforgalmi kapcsolódás kialakítása jelenleg is zajlik, a csomópont mellett épülő Budapest-Balaton kerékpárút hídja pedig szerkezetkész állapotban van. A NIF közleményéből többek között még az is kiderült: a 710-es főút forgalmi sávját várhatóan júniusban kezdik el bekötni az M7-esen átadásra kerülő csomópontba.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Hazai Építőgép Társulás Zrt.M7-es autópálya710-es főútBalatonakarattyaBalatonkeneseútépítés

Hírlevél

Hirdetés