2024.03.19, Kedd
Már a hídgerendák beemelésénél tart az M7-es új balatoni csomópontja
Fotók: Duna Aszfalt Kft.

Már a hídgerendák beemelésénél tart az M7-es új balatoni csomópontja

magyarepitok.hu

2018.11.10. 08:48 - Hegedűs Gergely

A Duna Aszfalt és a Hazai Építőgép munkája az autópályáig nyújtja a Balaton keleti elkerülőjét.

Hirdetés

Látványos szakaszhoz érkezett az M7-es autópálya és a 710-es főút február óta épülő csomópontja. A Duna Aszfalt Kft. és a Hazai Építőgép Kft. által kivitelezett projektben elkészült az M7-es autópálya, valamint az összekötő ágak felett ívelő híd felmenő szerkezete - adta hírül a beruházó NIF Zrt.

A szerkezetre november 11-én szombaton este 10 és vasárnap hajnali 4 óra között helyezték fel a hídgerendákat.


Eddig földmunka és útalapépítés folyt

A beruházás keretében az eddig csak Balatonakarattyáig érő 710-es főutat egészen az autópályáig vezetik egy 2,2 kilométeres új szakasz építésével, és az ehhez szükséges csomópont is képül a főút és a sztráda találkozásánál. 

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Duna Aszfalt Kft.


A munkálatok ütemtervnek megfelelően zajlanak. Eddig jellemzően nagytömegű földmunka, útalap építés, valamint az M7-es autópálya feletti híd szerkezetépítése folyt. A fejlesztésnek köszönhetően 2019 őszétől a forgalom a nagy kapacitású 710-es főútra közvetlenül tud felhajtani az autópályáról.


Később az M8-as is ide csatlakozhat

A projektnek azért van jelentősége,

mert a 2008-ban átadott, 17 km hosszú 710-es főút (a 71-es úttal párhuzamosan) elkerüli ugyan Balatonfűzfő, Balatonkenese és Balatonakarattya településeket, ám nem épült ki az M7-esig, ehelyett visszavezették Balatonakarattyára.

A jelen munkák során a NIF tájékoztatása szerint a csomópont első ütemét építik ki új gyűjtő-elosztó sávokkal, a 710-es főút bekötésével.

A jelenlegi kialakítás során megépítendő ágak a Budapest-Balatonfűzfő útirányt fogják biztosítani mindkét irányban a Balaton és a főváros felé egyaránt. A csomópont a későbbi M8-as autópálya csomópontja is lehet majd.

A munkálatok miatt időszakos lezárásokra kell számítani az autópálya balatonvilágosi szakaszán, a 90. kilométer magasságában.

Galéria

Duna Aszfalt Zrt.AktuálishídépítésM7-es autópályaBalatonakarattyaHazai Építőgép Társulás Zrt.710-es főútBalatonfűzfő

Hírlevél

Hirdetés