2024.03.29, Péntek
Nyár végére elkészül Debrecen új körforgalma
Fotók: Miskolczi János/dehir.hu

Nyár végére elkészül Debrecen új körforgalma

dehir.hu, magyarepitok.hu

2019.07.09. 12:42 - Szabó Ákos

A Pallagi út, illetve a Nagyerdei út találkozásánál haladó projekt látványos szakaszába ért.

Hirdetés

Márciusban számoltunk be arról, hogy a Debrecen városában zajló tízmilliárd forintos útfelújítási projektsorozatban a Pallagi út új csomópontot és körforgalmat kap a Nagyerdei út kereszteződésénél. Most a dehir.hu közölt beszámolót és drónfelvételeket az építkezésről (további képek a lap cikkében), amely már egészen látványos szakaszába lépett.

 

 

Ahogyan a fotókon is látszik, az egysávos körforgalom egyre jobban kirajzolódik. Emellett egy újabb szakasz aszfaltozására is készül a kivitelező Nagymester Kft.: a fejlesztésben a közbeszerzési értesítő alapján összesen

  • 4160 négyzetméternyi útpályát építenek,
  • 637 négyzetméternyi járdát adnak át,
  • 952 méter hosszan alakítanak ki új szegélyt,
  • illetve 81 méternyi új villamospályát is kialakítanak.

Az Új Főnix terv részeként megvalósuló projekt nettó 395 millió forintól készül el, az uniós Terület- és Településfejlesztési Program (TOP) támogatásával. Az épülő körforgalom külső sugara 19,5 méteres lesz, a munkálatok a határidők betartásával haladnak.

 

Júliusban már megkezdik az átadást

 

 

Július 16-áig zárják le a fejlesztés nyugati ágán a munkát, jelenleg a villamospályák építése zajlik, a Campus Fesztivál időszakára a villamosforgalom pedig már várhatóan zavartalan lesz – derült ki Papp László polgármester nyilatkozatából.

A dehir.hu közlése szerint a körforgalom teljes üzembe helyezését augusztus második felére tervezik, de a műszaki átadás-átvétel már július végén, illetve augusztus elején ismegkezdődhet.

 

 

ÚtépítésDebrecenNagymester Kft.útépítésÚj Főnix Tervkörforgalomépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés