2024.04.24, Szerda
Újra használhatnak egy fontos csomópontot a négysávosodó kecskeméti elkerülőn az autók
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Újra használhatnak egy fontos csomópontot a négysávosodó kecskeméti elkerülőn az autók

magyarepitok.hu, nif.hu, mti

2019.11.19. 07:58 - Szabó Ákos

Csütörtök reggeltől az M5-ös autópálya Kecskemét dél csomópontjának fel- és lehajtó ágai újra teljes mértékben a forgalom rendelkezésére fognak állni.

Hirdetés

Legutóbb márciusban számoltunk be Kecskemét déli elkerülője, az 54-es út fejlesztéséről, melyet a Duna Aszfalt Kft. végez el. A beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) 8,77 milliárd forintos projektjében a megyeszékhely határában haladó út meglévő 2x1 sávos szakaszát 2x2 sávossá fejlesztik az M5-ös autópálya és az 5-ös főút közötti, egy 5,7 kilométer hosszú szakaszon.

A korábbi állapotokhoz képest az M5-ösön kettő, a teljes szakaszon az autópálya és az 5 . sz. főút között további 3 turbó körforgalommal gazdagodott a város. A körforgalmak használatba vételével a korábban érvényben lévő forgalomterelésektől megszabadul Kecskemét, melyet emellett a korábbi csomópontok helyén épített körforgalmak biztonságosabbá is tesznek. Az autópálya a város irányából az 541. sz. főút (Halasi úti) és Búzakalász utcai körforgalmakon keresztül ismét közvetlenül megközelíthető lesz.

 

Folyamatosan halad a munka

Most arról tájékoztatott a NIF, hogy csütörtöktől az autópálya Kecskemét déli csomópontjának fel- és lehajtó ágai ismét teljes mértékben használhatóvá válnak.

Hozzátették: a munkálatok során elenleg az 5. sz. főúti kerékpárút és aluljáró, valamint a főút melletti ingatlanok kiszolgálását biztosító szerviz- és kerékpárutak építése van folyamatban.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.54-es főútelkerülő útKecskemétM5-ösNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés