2024.03.19, Kedd
Két nógrádi város térsége kap útfelújítást
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Két nógrádi város térsége kap útfelújítást

mti

2019.12.11. 15:26 - Hegedűs Gergely

A két tartaléklistás útfejlesztő projekt mellett tíz bölcsödefejlesztő beruházásról is döntött a megye közgyűlése.

Hirdetés

Csaknem négymilliárd forinttal megnövelték Nógrád megye fejlesztési keretét - jelentette be a megyei közgyűlés elnöke szerdán Salgótarjánban. Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatón ismertette, az összeget új bölcsődék építésére, illetve új bölcsődei helyek kialakítására fordítják. "A kormány családvédelmi akciótervéhez illeszkedve újra felmérték az új bölcsődei helyekre vonatkozó forrásigényt a megyében" - fogalmazott az elnök.   

A 3,86 milliárd forintos pluszösszegre 17 támogatási kérelem érkezett. Az első tíz projektről már megszületett a támogatói döntés:

Rétság, Mátranovák, Bercel, Szurdokpüspöki, Karancslapujtő, Palotás, Kálló, Mátraszele, Galgaguta és Kazár önkormányzatai részesültek összesen 2,4 milliárd forintot meghaladó összegű vissza nem térítendő támogatásban.


A csapadékvízelvezetést is újabb források fejlesztik

Kihirdették az úgynevezett tartaléklistás projektek nyerteseit is: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 205,7 millió forintból két útszakaszt újíthat fel Nógrád megyében: a Balassagyarmat-Gárdony-Őrhalom összekötő utat egy, a Csécse-Pásztó összekötő utat másfél kilométeren.

Skuczi Nándor hozzátette: információik szerint újabb forrás érkezik még a megyébe csapadékvíz-elvezetés kiépítésére és más beruházásokra, így a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) most 45 milliárdos Nógrád megyei kerete 47-48 milliárd forintra is emelkedhet.

A közgyűlés elnöke szólt arról is, hogy a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége a kormányzatnál lobbizva dolgozik azért, hogy folytathassák a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programot. "Bízunk abban, hogy a 2021-2027 közötti európai uniós pénzügyi ciklusban is lesz erre lehetőség, tovább segítve a vidék Magyarországának felzárkózását" - fogalmazott a közgyűlési elnök.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.BalassagyarmatRétságNógrád megyeútfelújításbölcsőde

Hírlevél

Hirdetés