2024.03.28, Csütörtök
Megújult a Mátra megközelíthetőségét javító bekötőút a HE-DO jóvoltából
Fotók: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Megújult a Mátra megközelíthetőségét javító bekötőút a HE-DO jóvoltából

magyarepitok.hu

2020.01.30. 13:15 - Almási Krisztina

Több mint 3,6 kilométer hosszan kapott új aszfaltburkolatot Nógrád megye egyik fontos bekötőútja.

Hirdetés

Felújította a 24109. jelű Mátraalmás bekötőút több mint 3,6 kilométer hosszú szakaszát a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium a 5+900 és 9+542 kilométerszelvények között. A burkolatfelújításra a közbeszerzési pályázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. még tavaly februárban írta ki.

Az elkészült útfelújítás könnyebbé teszi a Szuhához tartozó Mátraalmás településrész lakóinak közlekedését és a Mátra megközelíthetőségét.

Az 5+900-as és a 8+000 kilométerszelvények közötti szakaszon hideg remixeljárást alkalmazott 15 centiméter kő- és kötőanyag hozzáadásával a KM Építő Kft. Az összes többi feladatrész kivitelezője a HE-DO Kft. volt.  Az alvállalkozók bevonásával készült munkában a 8+000 és a 9+195-ös kilométerszelvények között és Mátraalmás belterületén a 9+195 és a 9+542-es kilométerszelvények között a meglévő pályaszerkezet kijelölt részeire a pályaszerkezet csere után kötő-, majd kopóréteg került.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az aszfaltburkolat építésen kívül feladatunk volt a hibás szegélyek átépítése, kis sugarú ívekben padkarázó burkolat Lefix burkolóelemekből való építése, a buszmegállók felújítása, padkaépítés,  közlekedési táblák kihelyezése  – mondta Tari Ádám, a HE-DO Kft. építésvezetője.

A munkaterületet a konzorcium tagjai tavaly augusztus 28-án vették át.

A padkanyesés és árokrendezés után az előírt pályaszerkezet cserék készültek el. Ezt követte a szegélyek átépítése, a buszmegállók felújítása, a burkolatalap megerősítése hideg remix eljárással, a Lefix padkaburkolat készítése, az aszfaltburkolatok építése, a padkaépítés, majd a végleges forgalomtechnika kialakítása – mesélt a felújítás lépéseiről Tari Ádám.

A munkálatokkal a szerződésben előírt határidőre végzett a konzorcium. A felújított útszakasz műszaki átadása tavaly november 27-én kezdődött meg és december 12-én zárult le.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Galéria

ÚtépítésHE-DOKM Építő Kft.Magyar Közút Nonprofit Zrt.MátraMátraalmásSzuhaútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés