2024.03.19, Kedd
A Thyssenkrupp új gyárához alakították ki az infrastruktúrát Pécs ipari parkjában
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A Thyssenkrupp új gyárához alakították ki az infrastruktúrát Pécs ipari parkjában

magyarepitok.hu

2020.05.28. 13:50 - Almási Krisztina

A B Build & Trade munkájával út- és közműépítés, valamint parkolók kialakítása is megtörtént a területen.

Hirdetés

A közelmúltban fejeződött be Pécs Déli Ipari Parkjának infrastrukturális fejlesztése, mely a B Build & Trade Kft. kivitelezésében a pótmunkákkal együtt összesen 950 millió forintból valósult meg, és a Thyssenkrupp leendő autóalkatrész-gyárához kapcsolódóan készült el.

A 2018-ban indult fejlesztés út- és közműépítést, parkolók kialkítását, vízelvezetést, valamint több 100 ezer köbméternyi földmunkát foglalt magába.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

 

Menet közben számos kihívással kellett szembenéznie a kivitelezőnek, melyek között az egyik leghangsúlyosabb tényező, hogy újratervezést és tervmódosítást igényelt a projekt, amelynek következtében 157 ezer köbméternyi földmunkát kellett pótmunkaként elvégezni. Ez a földmunka kettévágta a kivitelezési határidőt, ráadásul pont egy olyan időszakban, mikor a B Build-et mind a saját kapacitás, mind az alvállalkozói kapacitás kihívások elé állította.

Ezen kívül a földmunkákat viszontagságos időjárási körülmények között kellett elvégezni, amikor a kivitelező megküzdött a sárral és terepes autók bérlésére is szükség volt. A talajvíz is nehézséget jelentett a megvalósítás során, és a parkolók kialakításánál lévő terepszint is külön tervezést igényelt.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

 

Galéria

ÚtépítésB Build and Trade Kft.Pécsipari parkútépítés

Hírlevél

Hirdetés