2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Infrastrukturális fejlesztésekkel gazdagodik Pápa ipari parkja
Illusztráció - envato

Infrastrukturális fejlesztésekkel gazdagodik Pápa ipari parkja

magyarepitok.hu

2020.05.05. 14:23 - Almási Krisztina

A területen a SWIETELSKY és a STRABAG végez útépítéseket mintegy 900 millió forint értékben.

Hirdetés

Pápa ipari parkjának infrastrukturális fejlesztése keretében megvalósul a Juhar utca rekonstrukciója a SWIETELSKY Kft. kivitelezésében közel 580 millió forintból, valamint a Kopja utca kivezetése a 83-as főútra a STRABAG Építő Kft. munkájával több mint 322 millió forint értékben – derül ki az uniós közbeszerzési tájékoztatóból. Amint azt korábban megírtuk, októberben már keresték a kivitelezőt a fejlesztések megvalósításához.

A Juhar utcában teljes burkolatmegerősítés történik 1167 méter hosszan, valamint 650 méteren kiépítik a közvilágítást. A Juhar utcában ezen kívül 600 méter hosszú kerékpárutat építenek a Külső Veszprém út és a Bocsor utca között:

  • ebből 466 méter gyalog-kerékpárút,
  • 194 méter kerékpárút,
  • 93 méter pedig járda lesz.

A szakaszon továbbá négy darab gyalogos átkelőt is építenek.

A Juhar utca érintett szakaszán egy körforgalmat is kialakítanak, valamint megoldják a csapadékvíz-elvezetést és buszmegállókat is létrehoznak.

A Kopja utcát érintően 550 méter hosszan teljes útépítés valósul meg a közvilágítás kiépítésével, csapadékvíz elvezetéssel, közműépítéssel és -kiváltással. A fejlesztés részeként 112 méter hosszban balra kanyarodó, 85 méter hosszban lassító és jobbra kanyarodó, 75 méter hosszban pedig befogadósáv épül a 83-as főúton.

ÚtépítésSwietelsky Magyarország Kft.StrabagPápaipari parkútépítés

Hírlevél

Hirdetés