2024.03.29, Péntek
Elkezdődik a Tata központjából induló kerékpárút építése
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Elkezdődik a Tata központjából induló kerékpárút építése

MTI

2020.06.19. 15:56 - Almási Krisztina

A kerékpárút az Országgyűlés téren álló Haranglábtól indul majd, és összeköttetést ad az agostyáni városrésszel.

Hirdetés

Hamarosan elkezdik a Tata központját és az agostyáni városrészt összekötő négy kilométeres kerékpárút építését - közölte a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere a ma tartott sajtótájékoztatón. A kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési adatok szerint az FTK-Építő Kft. fogja elvégezni.

Michl József elmondta, hogy az Országgyűlés téren álló Haranglábtól induló beruházáshoz a város 250 millió forint uniós támogatást kapott, a megvalósításhoz az önkormányzat 64 millió forinttal járult hozzá.

Az év végére elkészülő fejlesztéssel a két településrész között egy szakaszon úgynevezett nyitott kerékpársáv, egy szakaszon pedig megemelt kerékpársáv, illetve kerékpárút épül ki.

A vonalvezetés az országos közutat három helyen keresztezi majd.


Folyamatosan épülnek a kerékpárutak a térségben

A térségben folyamatosan zajlanak a kerékpárút-fejlesztések, a közelmúltban számoltunk be róla, hogy Tatabányán elkezdődött az Erőmű-tó melletti kerékpárút építése.

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években 44 kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba. A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese felé, ahol 1,6 milliárd forintos fejlesztés zajlik. Az útvonal Tatán át Dunaalmásnál csatlakozik az Eurovelo 6 nemzetközi hálózathoz.

ÚtépítésTatakerékpárútFTK-Építő Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés