2024.07.18, Csütörtök
Újabb szakasszal bővül Tatabánya kerékpárút-hálózata
Illusztráció (makohirado.hu)

Újabb szakasszal bővül Tatabánya kerékpárút-hálózata

MTI

2020.06.11. 07:11 - Almási Krisztina

A novemberig megépülő szakasz fejlesztése során olyan burkolatot hoznak létre, melyen személyautók is járhatnak.

Hirdetés

Megkezdődött Tatabányán az Erőmű-tó melletti kerékpárút építése 304 millió forintos költséggel, a teljes projekt befejezése után Oroszlányról Tatabányán és Tatát át egészen a Dunáig el lehet jutni kerékpárral.

A 1620 méter hosszú és 3 méter széles út a tó dél partján vezet majd és követi a tavat használó horgászegyesület által kialakított murvás út nyomvonalát.

A novemberben elkészülő fejlesztés során olyan burkolatot hoznak létre, amelyen személyautók is járhatnak, így könnyebben lehet megközelíteni a horgásztanyákat.


Az elmúlt években 44 kilométernyi kerékpárúttal gazdagodott a térség

A most megkezdett útszakasz-építés folytatását két éven belül tervezi az önkormányzat, a teljes projekt költségvetése 733 millió forint. A beruházás összeköti majd az Oroszlány felé vezető és a Tata felől érkező kerékpárutakat. Az útvonal Tatán át Dunaalmásnál csatlakozik a Bécs és Budapest közötti Eurovelo 6 nemzetközi hálózathoz.

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években 44 kilométernyi kerékpárút épült, Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

ÚtépítésTatabányakerékpárút

Hírlevél

Hirdetés