2024.03.29, Péntek
Fejér megye fontos bekötőútja újult meg
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Fejér megye fontos bekötőútja újult meg

magyarepitok.hu

2020.11.01. 09:36 - Hegedűs Gergely

Az Etyek térségében futó 8106-os utat összesen öt folyamatban levő és már lezárt projekt fejleszti.

Hirdetés

A Fejér megyei Alcsútdobozon átadták a 8106-os Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz összekötő út felújított szakaszát a Magyar Falu Program keretében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházását a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezte a 14+000-es és a 17+982-es kilométerszelvények között.


Számos projekt fejleszti a bekötőutat

A felújítás ennél jóval nagyobb felületet érint, hiszen tavaly a Colas Út Zrt. elvégezte az 5+575 és a 6+117 kilométerszelvények közötti szakasz, valamint a 8+084 és a 14+000 szelvények közötti szakasz rendbe tételét is.

A projekt ezzel nem ér véget, hiszen a közútkezelő a 6+117-es és a 8+084-es, továbbá a 17+982 és a 18+916 szelvények közt is fejleszti ezt a bekötőutat. Mindkét szakaszon a STRABAG Általános Építő Kft. és a STRABAG Építő Kft. a kivitelező.

A fent  felsorolt felújítási szakaszokon túl Etyek Biatorbágy felőli külterületi szakaszát már 2016-ban felújították. A hiányzó belterületi szakasz felújítása Etyeken a NIF Zrt. által tervezett kerékpárút építéssel együtt valósulhat meg.

A 8106-os út mindezeknek köszönhetően összesen mintegy 16,3 kilométeres egybefüggő szakszon újul meg Fejér megyében.


Közvetlen elérhetőséget ad

A beruházások jelentőségét az adja, hogy ez a bekötőút Biatorbágyról közvetlen kapcsolatot biztosít több településhez Etyek és Alcsútdoboz térségében, melyeket az 1-es és az M1-es által csak kerülővel lehet elérni.

 

Az eseményen Gyopáros Alpár kormánybiztos; Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos; dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke; dr. Simon László, Fejér megye kormánymegbízottja; Szilvai József Attila, Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója; Tóth Erika, Alcsútdoboz polgármestere; valamint Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere adta át az utat.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.StrabagColasBiatorbágyAlcsútdobozEtyekútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés