2024.04.22, Hétfő
Rendbe teszik a 11-es főút szentendrei szakaszát
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Rendbe teszik a 11-es főút szentendrei szakaszát

mti

2020.11.13. 14:34 - Hegedűs Gergely

Hét kilométernyi belterületi út újul meg Szentendrén a volt orosz laktanyától a Határcsárdáig.

Hirdetés

Az országos útfelújítási programban egyebek közt 4,5 milliárd forintos felújítás indul majd a 11-es számú főút Budapest-Esztergom-Tát szakaszán - derült ki egy szentendrei sajtótájékoztatón pénteken.   


Hamarosan indul a tervezésre vonatkozó közbeszerzés

Hadházy Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a 11-es főutat érintő beruházással hét kilométernyi belterületi út újul meg Szentendrén a volt orosz laktanyától a Határcsárdáig.   

A komplex útfelújítás magában foglalja a teljes vízelvezetés korszerű kiépítését, amely eddig az esőzések alkalmával mindig közlekedési problémákat okozott, továbbá az útkereszteződések teljeskörű felújítását is. Tájékoztatása szerint hamarosan megkezdődik a tervezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás. 

Megközelítőleg egy évet vesz majd igénybe az eljárás lebonyolítása, a tervek elkészítése és az engedélyek beszerzése, ami után a kivitelezés várhatóan négy hónap alatt valósul meg - mondta a képviselő.


Kormányhatározat ütemezi be a forrásokat

Az eseményen Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára is részt vett. Elmondta, a kormány határozata értelmében 157 milliárd forintból 82 országos útfelújítási program valósul meg. Hozzátette, a november 11-én megjelent kormányhatározat rendelkezik a kiemelt társadalmi igényű közúti felújítások megvalósításáról.   

Rámutatott, a felújítások megkezdését sok országos egyeztetés előzte meg, ezek végeredménye a 82 közúti fejlesztés.    

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a kiemelt társadalmi igényű közúti felújításokra három év alatt csaknem 157,3 milliárd forint költségvetési forrást rendel: 2020-ban 14,3 milliárd, 2021-ben 108,1 milliárd és 2022-ben 34,9 milliárd forintot.

ÚtépítésútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.Szentendre11-es főút

Hírlevél

Hirdetés